Ungurii, mesaj important pentru Ludovic Orban. Rugămintea pe care o are premierul de la Budapesta

Redacția IMPACT 05.11.2019, 13:51
Ungurii, mesaj important pentru Ludovic Orban. Rugămintea pe care o are premierul de la Budapesta

Guvernul lui Ludovic Orban a fost învestit ieri, cu majoritate de voturi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. La scurtă vreme după votul final și după ceremonia ofivială de preluare a portofoliilor din ministere, au apărut deja glume cu privirea la asemănarea acestuia cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

După celebrele glume deja apărute în mass-media cu privire la similitudinile legate de numele celor doi premieri, Viktor Orban, supranumit „dublura” lui Ludovic Orban de la București, i-a trimis proaspătului premier al României o scrisoare, care a ajuns la puțin timp după.

„Teorii ale conspirației”?

 

Viktor Orban, premierul ungar i-a scris deschis noului lider al guvernului de la Palatul Victoria și i-a transmis, pe lângă felicitările de rigoare, că își dorește să mențină relațiile de cooperare, care să aducă beneficii ambelor state.

„Pot să vă asigur că Ungaria este pregătită să coopereze cu noul guvern român în spiritul respectului reciproc şi al intereselor celor două naţiuni”, a declarat liderul de la Budapesta.

Ce spune presa maghiară despre noul premier al României

Totodată, conform ofiţerului de presă al lui Viktor Orban, premierul ungar şi-a manifestat dorinţa de a „continua să lucrăm împreună într-un spirit constructiv pentru aprofundarea legăturile ungaro-române, şi pentru o Uniune Europeană de succes, fundamentată pe naţiuni puternice”, consemnează medifax.ro.

Totodată, presa ungară glumește și despre așa numitele teorii ale conspirațiilor, care pornesc de la zilele de naștere ale celor doi lideri, care, culmea, sunt născuți în aceeași lună, dar și în același an. Astfel, Ludovic Orban e născut la 25 mai 1963, în timp ce Viktor Orban la 31 mai 1963.

„O mică atenţie de luni seara pentru amatorii de teorii ale conspiraţiei”, titrează publicația maghiară index.hu, potrivit Digi24.  „În plus, tatăl lui Ludovic a fost de etnie maghiară, evident nu vrem să facem nicio aluzie, dar nu putem exclude, cu certitudine de sută la sută, că Ludovic Orban și Viktor Orban nu sunt una și aceeași persoană”, scrie jurnalistul de la publicația maghiară.

Urmăriți Impact.ro și pe