Ungurii anunță că vor umple Transilvania de steaguri secuiești. ”Le vom oferi gratuit”

Stan Filon / 27.01.2021, 18:44
Ungurii anunță că vor umple Transilvania de steaguri secuiești. ”Le vom oferi gratuit”

Alianţa Maghiară din Transilvania, care este formată din partide maghiare cu agendă radicală, a făcut un anunț care le va da fiori reci autorităților române! Reprezentanții Alianței au anunțat că vor umple Transilvania cu steaguri ale ținutului secuiesc!

Maghiarii avertizează că vor umple Transilvania de steaguri secuiești

Membrii Alianței Maghiare din Transilvania protestează împotriva sentințelor judecătorești care decid înlăturarea drapelului ținutului secuiesc și promit că fiecare steag înlăturat astfel va fi înlocuit de altele 100! Maghiarii au trecut chiar la fapte!

”În cursul zilei de azi (miercuri – n.red.) am lansat iniţiativa ‘100 în loc de 1’, care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate. Si pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei”, se arată în comunicatul semnat de copreşedintele AMT, Mezei János.

Maghiarii avertizeaza ca vor umple Transilvania de steaguri secuiesti
Maghiarii avertizeaza ca vor umple Transilvania de steaguri secuiesti

Care sunt inamicii numărul 1 ai Alianței Maghiare din Transilvania

Alianța Maghiară din Transilvania și-a trasat și inamicii numărul unu: prefecţii judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, ”dar mai ales Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, fondată de Dan Tănasă (n.red. – actual deputat AUR), care poartă o luptă continuă împotriva steagului Tinutului Secuiesc, simbolul unei regiuni istorice ca multe alte din această ţară”. Cei numiți mai sus sunt acuzați că au ca scop direct ca steagul respectiv să dispară din peisajul public al acestei regiuni, mai spun maghiarii.

Cu toate acestea, Alianța Maghiară din Transilvania susține în comunicatul respectiv că maghiarii din România respectă legile şi nu se opun sentinţelor definitive ale instanţelor. Drept dovadă, steagurile au fost îndepărtate, deși consideră sentința ”profund netemeinică şi nelegală”.

Reprezentanții Alianței spun că nu pot sta cu mâna-n sân, așa că ”este nevoie de o reacţie legală dar corespunzătoare şi demnă la aceste provocări care în mod evident şi vizibil instigă la tensiuni interetnice”.

Din Alianţa Maghiară din Transilvania fac parte Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM), partide politice cu agendă radicală, care au drept scop autonomia Ținutului Secuiesc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI