Ungaria șochează întreaga lume. Declarația uluitoare a lui Viktor Orban despre africani

Mihai Roșoiu / 30.10.2020, 13:50
Ungaria șochează întreaga lume. Declarația uluitoare a lui Viktor Orban despre africani

Declarație uluitoare a lui Viktor Orban despre africani, la postul național de radio din Ungaria. Premierul vecinilor din Vest a șocat atunci când a fost rugat să comenteze atacurile teroriste produse la Nisa. Nu este pentru prima dată când primul ministru al Ungariei iese cu asemenea declarații controversate.

Premierul Ungariei șochează întreaga lume: „Viitorul africanilor este în Africa”

Viktor Orban s-a arătat revoltat de atentantul din Franța, care a dus la decesul a trei persoane. Șeful Executivului de la Budapesta nu s-a sfiit să insinueze că este împotriva migrației. El a afirmat că locul cetățenilor de origine africană este pe teritoriul Africii:

„Africanii ar trebui să aibă un viitor în Africa. Dacă nu vrei să te predai, tot ce poți face este să le refuzi accesul (migranților, n. red.). Dacă nu vrem să vedem cazuri ca la Nisa, nu trebuie să îi lăsăm să intre. În afară de cei câțiva care sunt deja aici, nu vrem nou-veniți, mai ales nu vrem migranți ilegali”, a spus Viktor Orban.

De altfel, este de notorietate faptul că premierul Ungariei este un adversar declarat al migranților. El este unul dintre liderii europeni, care au militat pentru oprirea cetățenilor din zonele de conflict către Europa.

Atentatul de la Nisa a fost comentat de Viktor Orban
Atentatul de la Nisa a fost comentat de Viktor Orban

Orban a spus că refuză să respecte indicațiile de la Bruxelles, referitoare la politica țărilor din UE vizavi de migrație. La vremea respectivă, șeful Guvernului maghiar a declarat că nu acceptă să i se spună pe cine să primească în țara sa.

„Nu trebuie să permită Bruxelles-ului să impună Ungariei reguli în baza cărora să fim nevoiți să lăsăm să intre în țară persoane pe care nu dorim să le vedem, iar mai apoi să mergem la înmormântări”, declara Orban.

Ungaria nu s-a supus indicațiilor UE nici în pandemie

În luna iulie a acestui an, reprezentanții UE sugerau țărilor care fac parte din unuine să-și deschidă granițele pentru cetățenii care veneau din state considerate sigure.

Uniunea Europeană hotăra atunci deschiderea frontierelor sale pentru 14 țări, închise în urma apariției pandemiei de COVID-19.

Din lista statelor considerate sigure din punct de vedere al coronavirusului făceau parte: despre Algeria, Australia, Canada,Japonia, Muntenegru, Noua Zeelandă, Serbia.

Ungaria nu a respectat indicatiile UE
Ungaria nu a respectat indicatiile UE

Ungaria refuza să pună în aplicare această prevedere și a menținut granițele închise pentru majoritatea țărilor, cu excepția Serbiei.

Pentru moment, noi nu putem accede la cererea UE (…), pentru că ar fi împotriva intereselor poporului ungar“, declara Viktor Orban într-o înregistrare video difuzată pe Facebook.

Ungaria șochează lumea încă o dată. Declarația uluitoare a lui Viktor Orban se înscrie în aceeași categorie. Vorbele premierului maghiar sunt considerate jignitoare de către mulți experți în politică externă. Din păcate, declarațiile nu sunt ceva neobișnuit pentru șeful Executivului de la Budapesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI