Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză. Cine va fi obligat să se imunizeze

Badea Violeta 16.07.2021, 15:00
Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză. Cine va fi obligat să se imunizeze

Ungaria va începe de la 1 august vaccinarea cu a treia doză pentru cetățenii care doresc. Anunțul a fost făcut vineri, 16 iulie, de premierul Viktor Orban. Iată cine va fi obligat să se imunizeze!

Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză

Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului de la data de 1 august, a anunțat prim-ministrul Viktor Orban. Oficialul a mai spus că se va impune imunizarea pentru toți angajații din domeniul sănătății, în timp ce pentru restul populație vaccinarea nu este obligatorie.

Cei care vor dori să-și administreze cea de-a treia doză de vaccin vor trebui să respecte o condiție. Premierul a menționat că este obligatoriu să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză. Viktor Orban îi sfătuiește pe cei care nu s-au vaccinat încă să ia în serios varianta Delta.

Oficialul a mai anunțat că elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze în toate unitățile de învățământ, în primele zile ale noului an școlar, mai exact pe 1 sau 2 septembrie. De asemenea, Orban a mai precizat că un procent de 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi.

Ungaria incepe vaccinarea cu a treia doza
Ungaria incepe vaccinarea cu a treia doza

Cine va fi obligat să se imunizeze

Conform celor de la Reuters, Ungaria a fost printre cele mai rapide țări din Uniunea Europeană în legătură cu vaccinarea cetățenilor săi, însă ritmul a scăzut în ultima vreme. De asemenea, ungurii au fost singurii din Uniunea Europeană care au ales vaccinuri din Rusia şi China, recunoscute pentru că nu au rate de protecție foarte mari.

Pe lângă acestea, Ungaria a mai folosit Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Până ieri, 15 iulie, vecinii noștri au vaccinat mai mult de 5,55 milioane de persoane şi au înregistrat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 30.013 decese.

În ce condiții se va folosi o a treia doză și în România

În țara noastră nu se pune problema momentan de a ne vaccina cu cea de-a treia doză. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a explicat că strategia este ca tot mai mulţi oameni să se vaccineze cu schema completă pentru COVID-19.

„Dacă datele ştiinţifice ne arată că, la un an sau mai târziu de un an de zile, eficienţa scade substanţial şi încă avem virus circulant şi încă avem un număr important de persoane nevaccinate şi riscul de îmbolnăvire a celor deja vaccinaţi este crescut, sigur că în momentul respectiv vom proceda aşa cum se cuvine. Însă nu este cazul la acest moment.

Datele de eficienţă sunt, în momentul de faţă, cât se poate de bune şi avem deja experienţa ţărilor cu rată crescută de acoperire vaccinală. Dealtfe este o politică nu doar a României, majoritatea ţărilor pledează pentru aceeaşi abordare, de a creşte numărul celor vaccinaţi în loc de a vaccina aceleaşi persoane cu o a treia doză”, a spus Gheorghiţă

Urmăriți Impact.ro și pe