Unde vrea Viorica Dăncilă să își lanseze candidatura. Planul nebănuit al fostei șefe PSD

Redacția IMPACT 28.01.2020, 15:04
Unde vrea Viorica Dăncilă să își lanseze candidatura. Planul nebănuit al fostei șefe PSD

Deși s-a retras destul de din viața publică după ce a fost demisă de la șefia PSD, Viorica Dăncilă a acceptat zilele trecute invitația de a vorbi în cadrul unor emisiuni de la Antena 3 (duminică seară) și repsectiv Digi 24 (luni seară). Ce spune fostul premier al României despre o posibilă ocupare a unei funcții publice?

Unde va mai candida Viorica Dăncilă

Discuțiile pe care fostul premier le-a purtat luni seara în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară”, moderată de Cosmin Prelipceanu au atins multe arii, printre care și cele care fac referire la o viitoare candidatură.

Întrebată de o posibilă candidatură către o funcție de conducere în partid, fostul premier al României a declarat că nu intenționează acest lucru. În schimb, Viorica Dăncilă a spus că ar lua în calcul să candideze pentru parlamentare, în județul Teleorman.

„Dacă candidez, voi candida la județul Teleorman. Este un județ pe care îl cunosc foarte bine și unde sunt foarte apreciată”, a precizat fostul șef al Executivului.

Viorica Dăncilă a fost eliminată, pe rând din structurile de conducere, mai întâi din Guvernul României, prin moțiune de cenzură, apoi a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni, unde a pierdut în fața contracandidatului său, Klaus Iohannis cu un scor foarte mic. Mai precis, cel mai mic scor înregistrat vreodată de PSD în România. Ulterior, lovitura cea mare a fost dată de demisia sa din partid, la presiunile celorlalți membri ai formațiunii social-democrate. Deși presiunile din partea colegilor de partid au fost mai mult decât vizibile, Viorica Dăncilă a perceput întotdeauna gestul demisiei sale ca pe ceva firesc. Sau cel puțin asta a declarat. În cele din urmă, Dăncilă a fost înlocuită de la șefia PSD de Marcel Ciolacu.

Viorica Dăncilă nu mai vrea funcții de conducere în PSD. Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
Viorica Dăncilă nu mai vrea funcții de conducere în PSD. Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Viorica Dăncilă și-a mai făcut vocea auzită de atunci prin intermediul rețelele sociale, unde a făcut referiri la creșterea vârstei de pensionare, dar și la majorarea punctului de pensie în România.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe