Unde vor fi amplasate micro-centralele promise de Nicușor Dan de anul trecut. Primăria le va cumpăra, în sfârșit

Beatrice Dumitru, Ionuț Vieru 29.03.2023, 09:19
Unde vor fi amplasate micro-centralele promise de Nicușor Dan de anul trecut. Primăria le va cumpăra, în sfârșit

Primarul Nicușor Dan anunța în toamna anului trecut că administrația va cumpăra 20 de micro-centrale pe care să le pornească în mijlocul iernii. Însă acest lucru nu s-a întâmplat și bucureștemii au tremurat de frig în locuințe. Acum, Primpria Capitalei vrea să achiziționeze cele 20 de micro-centrale promise anul trecut. La ce puncte termice vor fi amplasate acestea.

Micro-centrale pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare

În ultimii ani, iernile nu au fost prea plăcute pentru bucureșteni, care au tremurat de frig în apartamente și nu au avut apă caldă din cauza numeroaselor avarii la sistemul termie centralizat. De aceea, Primăria Capitalei vrea să îmbunătăţească funcţionarea a 20 de puncte termice cu ajutorul micro- centralelor promise încă de anul trecut. Tronsoane importante din reţeaua de termoficare au o vechime mai mare de 40 de ani.

Nicușor Dan propune Consiliului General al Capitalei să adopte în ședința de joi, 30 martie, un studiu de fezabilitate pentru amplasarea de micro-centrale la 20 de puncte termice din București pentru a îmbunătăţi sistemul de termoficare.  Dacă proiectul va fi aprobat, Primăria Capitalei va întocmi o documentație de atribuire și va lansa o licitație pentru cumpărare și pentru servicii de montaj a micro-centralelor.

Unde vor fi amplasate micro-centralele promise de Nicușor Dan de anul trecut. Primăria le va cumpăra, în sfârșit
Sistemul de termoficare a fost afectat de multe avarii.

Unde vor fi amplasate micro-centralele

Micro-centralele sunt sisteme de cazane care vor înfierbânta apa, astfel încât, atunci când intră în schimbătorul de căldură din punctul termic, ea să aibă temperatura optimă pentru încălzire și furnizarea de apă caldă menajeră. Punctele termice la care vor fi montate echipamentele sunt cele cu funcționare deficitară și în care nu au existat limitări tehnice.

Sectorul 1: PT Radu Beller, PT 2 Piața Victoriei, PT Știrbei Vodă PT 4 Aviației
Sectorul 2: PT Ramuri Tei, PT 1, 2,3 și 4 Cheile Zănoagei și PT Luncșoara
Sectorul 3: PT 1,3 și 4 Labirint
Sectorul 4: PT Livada Nouă
Sectorul 5: PT 9,10 și 11 Mărgeanului
Sectorul 6: PT 4/10, PT 7 și PT 8 Virtuții

De la momentul lansării licitației, sistemele ar urma să fie predate către beneficiar și puse în funcțiune în 30 de săptămâni, mai exact în șapte luni și jumătate, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la 134 de milioane de lei, cu TVA.

Termoenergetică, administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România, furizează energie termică pentru 10.032 de Asociații de proprietari/locatari din 8.091 de blocuri de locuințe, pentru 74 de cămine și 313 imobile/case, reprezentând aproximativ 1.170.000 de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...