Unde va locui Prințul Charles după moartea Reginei Elisabeta. Ce decizie majoră a luat noul suveran

Andra Daoud 09.09.2022, 08:47
Unde va locui Prințul Charles după moartea Reginei Elisabeta. Ce decizie majoră a luat noul suveran

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la castelul Balmoral din Scoția. După anunțul decesului suveranei, Charles a fost proclamat rege, iar titlul pe care îl are acum este Regele Charles al III-lea. Numirea oficială urmează să aibă loc în decurs de 24 de ore de la moartea suveranei, însă noul rege a decis deja unde va locui după numire.

Reședința pe care o va avea Regele Charles după moartea Reginei Elisabeta

Palatul Buckingham anunța, joi seara, decesul Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit succesiunii, Charles a devenit automat rege, iar soția lui, Camilla, este regina consoartă. Protocolul regal presupune numirea oficială a lui Charles în decurs de 24 de ore de la moartea Reginei Elisabeta, în cadrul unei ceremonii oficiate la Londra, la care însă monarhul nu participă în mod tradițional.

Printre primele decizii pe care le va lua Charles în calitate de rege se numără stabilirea reședinței regale. Deși în ultimii ani s-a speculat că moștenitorul tronului nu ar intenționa să se mute la Palatul Buckingham după moartea mamei sale și că Regina Elisabeta a II-a a fost ultimul monarh care a ocupat această reședință, lucrurile nu stau deloc așa în realitate.

După ce va fi încoronat rege, Charles se va muta împreună cu Camilla la Palatul Buckingham, scrie presa internațională. „Nu există nicio îndoială. Alteța Sa Regală consideră este că este nevoie de un monarh la sediul monarhiei. Nu a existat niciun dubiu”, declara în urmă cu ceva timp o sursă citată de Daily Mail. Monarhul ar intenționa să locuiască „în apartamentul lui de deasupra magazinului”.

Unde va locui Printul Charles dupa moartea Reginei Elisabeta. Ce decizie majora a luat noul suveran
Palatul Buckingham, resedinta principala a monarhilor britanici

Cine va moșteni Castelul Windsor

După ce Regele Charles își va stabili reședința la Buckingham, Castelul Windsor, cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, le-ar putea reveni lui William și lui Kate. Castelul Windsor este, alături de Palatul Buckingham și Palatul Holyrood din Edinburgh, una dintre reședințele principale ale monarhilor britanici din Casa Windsor.

Charles a devenit rege la vârsta de 73 de ani, fiind cea mai înaintată vârstă la care urcă pe tron un monarh britanic. Potrivit tradiției și reglementării, succesiunea la tron se face pe linie masculină, în ordinea descrescătoare a vârstelor moștenitorilor, urmând apoi moștenitoarele. Charles, care până în prezent a avut titlul de Prinț de Wales, a devenit automat rege în momentul în care regina a decedat. Lista succesiunii la tron arată în felul următor:

  • Charles (fost Prinț de Wales, actualmente Regele Charles al III-lea)
  • Prințul William (Duce de Cambridge, fiul lui Charles și al Dianei)
  • Prințul George de Cambridge (fiul cel mare al lui William și Kate Middleton)
  • Prințesa Charlotte de Cambridge (fiica mijlocie a lui William și Kate)
  • Prințul Louis de Cambrigde (fiul cel mic al lui William și Kate)
  • Prințul Harry (Duce de Sussex)
  • Archie (fiul lui Harry și al lui Meghan Markle)
  • Lilibet (fiica lui Harry și a lui Meghan)
Urmăriți Impact.ro și pe