Unde trebuie păstrate, de fapt, roșiile. Este total greșit să le pui la frigider

Anca Manolica 16.02.2023, 20:07
Unde trebuie păstrate, de fapt, roșiile. Este total greșit să le pui la frigider

Cu siguranță ți-ai pus și tu măcar o dată întrebarea cum trebuie păstrate roșiile pentru a fi proaspete cât mai mult timp, iar soluția a fost să le ții la frigider. Ei bine, află că este o practică greșită, la care ar trebui să renunți. De ce? Pentru că temperaturile scăzute le distrug aroma și gustul. Iată în ce condiții ar trebui depozitate.

Unde se păstrează cel mai bine roșiile

La frigider sau la temperatura camerei? Aceasta este întrebarea care a generat multe controverse. Oamenii au păreri variate cu privire la modul de păstrare a roșiilor, dar toată lumea dorește același rezultat: roșii proaspete, dulci și acrișoare, pe care să le mănânce și să le gătească cât mai mult timp posibil.

Fie că le folosești pentru suc, la salată sau le pui în diverse mâncăruri gustoase, este important să știi cum să le depozitezi astfel încât să fie numai bune de mâncat. Citește în continuare pentru a afla totul despre cum să păstrezi roșiile proaspete cât mai mult timp.

Au intervenit chiar și oamenii de știință

Conform oamenilor de știință, roșiile nu se țin la frigider. Aceștia spun că dacă sunt ținute la frig, gustul lor nu mai este la fel de bun. Temperatura scăzută le distruge aroma și gustul, așadar, aceștia spun că ele ar trebui ținute cam la 12, 13 grade.

Prin urmare, frigiderul iese din discuție, acolo existând o temperatură de circa 4, 5 grade. Se pare că roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, iar acest lucru poate fi simțit din plin atunci când sunt consumate, gustul fiind unul perfect.

Roșiile nu ar trebui păstrate la frigider
Roșiile nu ar trebui păstrate la frigider

Unde ar trebui depozitate

Acum că am aflat că tomatele nu ar trebui să fie păstrate la frigider, ci mai degrabă la temperatura camerei, apare întrebarea: unde le ținem? Ei bine, da, putem ține roșiile la temperatura camerei cât timp aceasta nu este una foarte ridicată, așa cum este în zilele toride de vară, când în casă pot fi chiar și 30 de grade.

În acest caz, cei mai norocoși sunt cei care stau la casă, pentru că ei dispun, cu siguranță, de o o cămară, o pivnița sau un beci acolo unde este mereu răcoare. În aceste încăperi, cu siguranță, temperatura nu depășește 12 grade. Variante sunt și pentru cei care locuiesc la bloc.

Aceștia ar trebui să atârne roșiile de un perete răcoros sau să le depoziteze pe balcon, atunci când temperaturile permit asta, asta în cazul în care nu dețin o boxă la subsolul blocului.

Citește și: Rețeta genială care te ajută să păstrezi roșiile proaspete și iarna. Trucul rapid pentru gospodinele pe fugă

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...