Unde sunt cele mai ieftine chirii în București. Câți bani dai în fiecare cartier

Iancu Andreea 18.09.2020, 17:45
Unde sunt cele mai ieftine chirii în București. Câți bani dai în fiecare cartier

Fie că te-ai hotărât să te muți în București, ori ești în căutarea unei locuințe permanente, este bine să fii la curent cu prețurile practicate pe piața imobiliară. Pentru că puțini își pot permite să locuiască în cartierele de top ale Capitalei, mulți dintre cei care optează pentru o chirie caută prețuri mici. În cele ce urmează, află care sunt cartierele cu chirie ieftină din București.

Cartierele cu cele mai ieftine chirii din București

Atunci când trebuie să achiți facturile pentru utilități, nu tocmai ieftine în București mai cu seamă iarna, te vei orienta către o locuință cu o chirie redusă. Astfel, Capitala îți pune la dispoziție mai multe cartiere, în care prețurile nu sunt atât de ridicate. Un criteriu esențial, care departajează apartamentele ieftine de cele scumpe, îl reprezintă locația. În special zona de sud a Bucureștiului este caracterizată de chirii ieftine, așadar iată cartierele prietenoase cu buzunarul viitorilor locatari.

Giurgiului

Deși poate neașteptat, acest cartier din Capitală se bucură de cele mai ieftine prețuri ale chiriilor. Cei care sunt în căutarea unei garsoniere ar trebui să scoată lunar din buzunar 207 euro. Pentru două camere costurile ajung la 300 de euro pe lună. Pe de altă parte, dacă vorbim despre o familie numeroasă, trei camere în Giurgiului costă 360 de euro pe lună, potrivit imobiliare.ro. Deloc de neglijat în privința prețurilor, acest cartier beneficiază și de accesbilitate față de restul orașului. Mai multe mijloace de transport în comun tranzitează zona.

Rahova

În proximitatea cartierului Giurgiului se regăsește Rahova. Aici ai nevoie de 223 de euro pe lună pentru a ocupa o garsonieră sau de 300 de euro pentru un apartament cu două camere. Pentru trei camere va trebui să plătești 365 de euro pe lună, potrivit sursei citate. La fel ca și în cazul anterior, cartierul Rahova este accesibil, fiind facilă deplasarea către centrul Capitalei. Zona Unirii sau Parcul Carol sunt principalele locuri în care poți ajunge rapid dacă locuiești în Rahova.

Cartierele din București cu prețuri mici la chirii foto - Pixabay
Cartierele din București cu prețuri mici la chirii
foto – Pixabay

Câți bani plătești într-un cartier cu acces la Metrou

Giulești

Aproape la același preț cu cel din Rahova, poți închiria o garsonieră în Giulești. Aici prețurile pornesc de la 229 de euro pe lună și ajung la 350 de euro pentru un apartament cu două camere. Totodată, pentru a beneficia de mai multe camere trebuie să scoți din buzunar 400 de euro pe lună. Dincolo de prețurile accesibile, cartierul Giulești este mai puțin aglomerat, blocurile fiind situate la o oarecare distanță unele față de altele.

Drumul Taberei

Chiria pentru o garsonieră în acest cartier atinge valoarea de 250 de euro pe lună. De asemenea, pentru un apartament cu două camere vei plăti 330 de euro pe lună. Chiria pentru patru camere costă 398 de euro pe lună. Un avantaj, care ar putea crește prețurile în perioada următoare, îl reprezintă prezența magistralei de metrou M5, proaspăt inaugurată. De asemenea, acest cartier este ideal pentru familiile cu copii, beneficiând de un parc proaspăt reamenajat. Parcul Moghioroș și prezența mai multor centre comerciale face ca Drumul Taberei să fie un cartier căutate de mulți viitori chiriași.

Berceni

Un alt cartier în care chiriile sunt la un nivel accesibil este Berceni. Aici prețul mediu al unei garsoniere ajunge la 250 de euro pe lună, iar pentru două camere poți plăti aproape 350 de euro. Conform imobiliare.ro, un apartament de trei camere în Berceni costă 420 de euro. Și în acest cartier te poți bucura de prezența unui parc mare precum Orășelul Copiilor, dar și de acces facil la metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...