Unde se va purta masca în școlile din România. Anunțul oficial făcut de Ministrul Sănătății. ”Vom încerca să le menținem deschise cât mai mult”

Nicu Stan 20.08.2021, 13:03
Unde se va purta masca în școlile din România. Anunțul oficial făcut de Ministrul Sănătății. ”Vom încerca să le menținem deschise cât mai mult”

Anul școlar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie cu toți elevii prezenți în școli. Astfel, ministrul Sănătății, ținând cont că pandemia de coronavirus nu a dispărut, a anunțat regulile ce vor fi valabile pentru a se limita pe cât posibil răspândirea virusului în mediul școlar.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Ioana Mihăilă a spus cum se va purta masca de protecție în noul an școlar

Ministrul Sănătății a anunțat unde se va purta masca de protecție în școlile din România. Anul școlar se va redeschide cu prezența fizică a elevilor, iar purtarea măștii va fi obligatorie în școală pentru copiii de peste șase ani.

De asemenea, în spațiile deschise purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, iar activitățile de la ora de sport ”vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis”, a informat, vineri, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Sorin Cimpeanu, despre inceperea noului an scolar
Sorin Cimpeanu, despre inceperea noului an scolar

Purtarea măștii în școală va fi obligatorie

”Ca urmare a discuției am agreat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posbilității de învățământ în format fizic. De asemenea, trebuie să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.

Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu”, a spus Ioana Mihăilă.

Ce se va întâmpla dacă într-o clasă apar infecții cu coronavirus

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța zilele trecute că în cazul apariției coronavirusului într-o clasă, elevii vacinați vor continua să meargă la școală, în timp ce elevii nevaccinați vor rămâne acasă de unde vor face ore online.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că astăzi vor fi puse la punct toate detaliile începerii noului an școlar. În acest sens, la începutul lunii septembrie va apărea un ordin de ministru, unde se vor regăsi toate regulile de desfășurare a orelor în școli, în contextul în care pandemia este departe de a se fi terminat.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

”Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin.

Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe