Unde se ţin bujorii în casă ca să înflorească mai repede. Puţine românce ştiu acest detaliu

Badea Violeta 20.05.2022, 20:31
Unde se ţin bujorii în casă ca să înflorească mai repede. Puţine românce ştiu acest detaliu

Bujorii sunt, fără îndoială, florile vedetă ale lunii mai. Aceștia arată aproape la fel de frumos în muguri ca și în floare. Totuși, dacă ai cumpărat bujorii pentru un eveniment special, atunci, în mod natural, vei dori ca aceștia să fie înfloriți. Din fericire, există un truc genial care te poate ajuta în această privință. Iată unde trebuie să-i așezi ca să înflorească mai repede!

Cum să faci bujorii să înflorească mai repede

Bujorii se numără printre florile preferate ale femeilor. Cu flori de-o frumusețe rară, culori saturate și o viață lungă, aceste plante minunate captează toată atenția atunci când sunt înflorite. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta ca bujorii să se deschidă mai repede.

În primul rând, trebuie să îndepărtezi cât mai mult frunziș posibil, deși aceste flori arată frumos cu frunzele pe ele. Verdele consumă un exces de energie pe care planta ar putea să o folosească pentru a înflori.

Acest lucru înseamnă că, prin îndepărtarea frunzelor de pe floare, toată energia florii va fi direcționată spre deschiderea înfloriturii și, prin urmare, procesul poate fi accelerat.

Înainte de a pune florile înapoi în vază, trebuie, de asemenea, să tăi din nou fiecare tulpină, astfel încât capetele să poată absorbi mai ușor apa, fără a fi împiedicate de seva care ar fi putut să se dezvolte la capete.

Procesul de tăiere ar trebui să se facă cu un cuțit ascuțit sau cu o foarfecă pe care o folosești doar pentru flori. Acum, umple vaza cu apă călduță până la o adâncime de circa 15 centimetri. De obicei, e bine să nu adaugi multă apă la flori, deoarece aceasta poate cauza putrezirea tulpinilor.

Unde se aseaza bujorii ca sa infloreasca mai repede
Unde se aseaza bujorii ca sa infloreasca mai repede

Unde trebuie să așezi bujorii

După ce ai urmat toți pașii de mai sus, poți așeza bujorii în lumina soarelui sau într-o încapere caldă. Căldura din casă va ajuta la accelerarea procesului de înflorire, mai ales dacă este combinată cu sfaturile anterioare, dar asigură-te că plantele sunt ținuțe departe de lumina directă a soarelui și de gurile de aerisire, deoarece se știe că acestea deshidratează florile, ceea ce le-ar încetini înflorirea.

După câteva ore, mugurii ar trebui să înceapă să se deschidă. Pentru ca bujorii să fie deschiși și fermi pentru mai multă vreme, asigură-te de faptul că apa în care stau în vază este curată și proaspătă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...