Unde este cea mai limpede apă din Bulgaria. Staţiunile în care te vei simţi mai ceva ca în Grecia

Badea Violeta 06.07.2022, 14:57

Ce au în comun Grecia și Bulgaria? Ei bine, culoarea incredibilă, puritatea și transparența apei care strălucește în toate nuanțele de albastru, dar și plaje cu un nisip extrem de fin. Vă anunțăm de la început că nu este vorba de o glumă sau de un trucaj foto. O excursie în acest loc din țara vecină promite nu doar o vacanță pe cinste, ci și posibilitatea de a te bucura de cea mai limpede apă din Bulgaria!

Unde se găsește cea mai limpede apă din Bulgaria

Dacă te afli în căutarea unei vacanțe de vară la un preț rezonabil și cu mai mult de oferit decât o simplă plajă, Bulgaria este locul potrivit pentru tine.

Coasta sa de la Marea Neagră se întinde de la nord la sud, cu o varietate de plaje, unele potrivite pentru familii, altele renumite pentru petrecerile lor, iar altele absolut izolate și sălbatice.

Un român a întrebat pe grupul de Facebook, Vacanțe Litoral Bulgaria, unde poate găsi în Bulgaria o zonă unde este apa limpede, iar răspunsurile internauților nu au întârziat să apară. De aici te poţi inspira şi tu. Îţi poţi programa fără probleme concediul care, cu siguranţă, va deveni de neuitat.

„Salutare tuturor! Unde îmi recomandați în Bulgaria o zonă unde este apa limpede? Mulțumesc!”, a scris Florin pe grupul de Facebook Vacanțe Litoral Bulgaria.

„Nessebar”

„Irakli beach, Arcutino beach”

„Satul Duni”

„Varna, în cartierul Asparuhovo sau Galata. Plajă liniștită, curată, apă limpede”

„Cea mai frumoasă stațiune Nisipurile de aur H Astera sau Marina grand beach”

„Recomand stațiunea Albena”

„Effect Algara – în Kranevo”

„Toată plaja bulgărească este ok, însă Albena are plaja pe întindere de 4-5 km cu plaja super și mai mule hoteluri pe plajă la 100-150 m de apă! În alte zone (Nisipuri) sunt și plaje abrupte sau cu pietre!”, au fost recomandările primite.

Nessebar, Bulgaria
Nessebar, Bulgaria

Unde este bine să schimbi lei în leva

Atunci când mergi în vacanță în Bulgaria trebuie să schimbi lei în leva. Te întrebi unde ar fi mai bine să schimbi banii? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, o româncă s-a adresat internauților de pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria.

„Bună seara! Peste două săptămâni plecăm în Bulgaria. Unde îmi recomandați să schimb leva? În România sau la vamă la vecinii noștri?”, a scris Mihaela.

„Plătiți cu cardul. E cursul BNR”

„Folosiți Revolut. Când chiar am nevoie de leva, scot de la bancomat”.

„Plata cu cardul. Sau la bancomatele fixe, nu Euronet. Și la exchange e 2.66, în Sunny Beach de exemplu. Unii nu acceptă card Maestro”.

„În vamă dacă prinzi deschis la schimb valutar, dacă nu, direct cu cardul”.

„Am schimbat leva în România și am folosit cardul acolo unde a fost posibil”.

„Cel mai bine fie cumpărați din țară, fie scoateți cash la bancomatele de la băncile din Bulgaria”.

„La casele de schimb ajunge și 4,10 Ron o leva, la bancomat 2,56”.

„Nicăieri. Folosiți cardul, preferabil Revolut. Schimbați doar niște mărunțiș pentru tips la restaurante”, au fost câteva dintre răspunsurile primite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...