Unde dorm, de fapt, stewardesele în timpul zborurilor lungi. Nu ai băgat niciodată în seamă acest detaliu

Ioana Bucur 18.10.2021, 23:05

De la scaune înghesuite până la adevărate paturi, în funcție de banii pe care sunt dispuși să îi dea pe un bilet de avion, oamenii se pot bucura chiar de condiții de lux pe timpul călătoriei. Dar ce se întâmplă în cazul însoțitorilor de bord? Iată cum arată locul unde dorm, de fapt, stewardesele în timpul zborurilor lungi.

Cum arată spațiul unde dorm stewardesele în timpul zborurilor

Sunt mereu în mișcare, de la momentul în care pasagerii intră în avion până când ajung la destinație. Dacă drumurile dintr-un capăt în altul al aeronavei nu reprezintă un efort prea mare în zborurile de două sau trei ore, situația stă cu totul altfel când vorbim despre călătoriile ce depășesc pragul de zece ore.

Puțini știu că în avioane există un loc special amenajat pentru însoțitorii de bord. Această zonă interzisă este ascunsă de privirile călătorilor, iar accesul este integrat discret în arhitectura aeronavei pentru a proteja de vizitatorii nedoriți.

Doar că, în timp ce pasagerii de la clasele superioare se bucură de condiții extraordinare, stewardesele sunt nevoite să își petreacă pauza sau să se odihnească în compartimente minuscule.

Numite zone de odihnă ale echipajului, aceste spații sunt situate de cele mai multe ori în spate, deasupra cabinei clasei economice. Călătorii nici nu bănuiesc ce se ascunde în spatele ușii pe care este pus mesajul „Doar echipaj”.

Pus într-o zonă „cu trafic redus”, ascunsă bine de pasageri, încăperea seamănă mai mult cu un buncăr. Nu au ferestre, scaune, doar paturi. Spațiile de depozitare sunt limitate la un dulap mic, cu suport de haine pentru atârnarea uniformelor în momentele de odihnă.Pe fiecare dintre paturi sunt o pernă, o pătură, o lampă și o centură de siguranță.

Unde dorm, de fapt, stewardesele în timpul zborurilor lungi
Unde dorm, de fapt, stewardesele în timpul zborurilor lungi

Piloții au propriile zone de odihnă

Spațiile sunt create pentru a fi folosite cu un singur scop: odihna. Vizionarea de filme sau emisiuni de televiziune ar servi doar ca o distragere de la asta.

Accesul pentru stewardese nu este prea dificil ​, necesită doar coborârea înapoi pe scările din galeră. Însoțitorii de zbor pot comunica și cu alți membri ai echipajului folosind un interfon din zona de odihnă.

În cazul piloților, zonele de odihnă se află în fața avionului, chiar lângă cabina de pilotaj, fără să existe prea multe diferențe față de cele în care își pot petrece pauzele însoțitorii de bord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...