Unde ascunsese un român 65 de kilograme de cannabis. Francezilor nu le-a venit să creadă

Redacția IMPACT 26.06.2020, 15:23
Unde ascunsese un român 65 de kilograme de cannabis. Francezilor nu le-a venit să creadă

Vameșii de la granița cu Franța au confiscat 65 de kilograme de cannabis ascunse de un român într-un loc în care nu s-ar fi gândit nimeni vreodată. Ce consecințe legale există pentru fapta sa?

Captură de cannabis, la granița cu Franța

Autoritățile au dispus reținerea preventivă a unui român care transporta mai multe plicuri de cannabis ascunse în sicrie transportate cu un dric fals. Cele 65 de kilograme au fost confiscate de polițiștii de la vamă miercuri seară într-o zonă de parcare de pe o autostradă din estul Franţei, la Miserey-Salines, în apropiere de Besancon, scrie Agerpres.

La controlul de la vamă, șoferul român în vârstă de circa 30 de ani le-a spus vameșilor că transportă sicrie ale unor persoane decedate pe teritoriul francez și care urmează să fie repatriate în România. Dat fiind faptul că sicriele nu erau sigilate, așa cum este precizat în legislația impusă de UE, autoritățile de la graniță au deschis sicriele pentru a insepecta conținutul acestora. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce au putut să găsească în acele sicrie în care se presupunea că ar fi trebuit să se afle persoane decedate.

Conducătorul auto român care a fost găsit vinovat de transport de droguri mai are antecedente penale. În trecut, bărbatul a mai fost condamnat pentru jefuirea unei bijuterii din Spania. Astăzi, inculpatul urmează să fie judecat în procedură de urgență, de tribunalul corecțional din Besancon.

Potrivit primelor informații din anchetă, drogurile proveneau din Spania și urmau să ajungă te teritoriul german, mai consemnează sursa citată. Nu este de mirare că bărbatul a fost oprit într-o localitate foarte aproape de granița cu Elevția, țară prin care, probabil bărbatul intenționa să o traverseze, pentru a ajunge, ulterior, în Germania. Magistrații urmează să stabilească ce pedeapsă îi va fi acordată bărbatului, pentru transport ilegal de droguri, pe teritoriul Uniunii Europene.

Sursa foto: pixabay.com