Unde a lucrat Marcel Vela înainte să ajungă ministru de Interne. Averea pe care a declarat-o

Cine este Marcel Vela, al doilea om în statul român. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

După instaurarea stării de urgență în România, care a intrat în vigoare luni, 16 martie, Marcel Vela, ministrul de Interne și coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), devine al doilea om în stat. Marcel Vela este una din figurile centrale ale autorităților din acest moment, după prin prisma deciziilor de importanță extremă care îi revin, cu posibilitatea ca ordinele emise de el să capete valoare de lege.

Cine este Marcel Vela, al doilea om în statul român

Marcel Vela, participa la evaluarea activităţii desfăşurate de Jandarmeria Română pentru anul 2017, în București, miercuri 14 februarie 2018. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Vela, participa la evaluarea activităţii desfăşurate de Jandarmeria Română pentru anul 2017, în București, miercuri 14 februarie 2018. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Vela este de profesie subinginer (profil mecanic, specializarea sudării), dar și jurist. Actualul ministru de Interne din Guvernul Orban a mai avut în trecut funcții precum: agent de asigurări, inspector constator daune.

Marcel Vela a ocupat poziția de președinte al filialei Caraş Severin. Acesta a deţinut trei mandate de primar al oraşului Caransebeş între 2004 şi 2016. În 2015 acesta a primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia din Decembrie 1989”, de la preşedintele Klaus Iohannis, iar înainte de asta, în 2004, Ion Iliescu îi acordă ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”.

Senatorul PNL Ion Marcel Vela (56 de ani), a fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, în prezent secretar al Senatului. El a fost schimbat în septembrie anul trecut de la șefia comisiei la presiunile PSD/ALDE după ce a demarat anchete privitoare la protestele din 10 august 2018 și înainte de încercarea de a o audia pe fostul ministru de interne, Carmen Dan, transmite g4media.ro.

Cum arată declarația de avere a lui Marcel Vela

Potrivit declarației sale de avere, Marcel Vela deține un teren cu o suprafață de 1000 de metri pătrați în comuna Zăvoi, din județul Caraș Severin, pe care l-a cumpărat în 2013.

Declarația de avere a lui Marcel Vela, publicată pe site-ul oficial al guvernului.

Declarația de avere a lui Marcel Vela, publicată pe site-ul oficial al guvernului.

Ministrul mai deține un imobil în Caraș Severin, de data aceasta moștenit, în anul 2016. Este vorba despre un apartament cu o suprafață de 61 de metri părați. În posesia lui Marcel Vela se mai află și un Album Papal, în valoare de 6000 de euro, dobândit în anul 2013.
La capitolul active financiar, Marcel Vela are economii în conturi de 481.000 de euro. Ministrul de Interne are deschise pantru conturi curente, trei în lei și unul în euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI