Unde a jucat fotbal Sebastian de la Survivor și de ce s-a lăsat de tânăr de acest sport

Daria Petrescu 22.02.2021, 13:18
Unde a jucat fotbal Sebastian de la Survivor și de ce s-a lăsat de tânăr de acest sport

Sebastian Chitoșcă face parte din echipa Faimoșilor la „Survivor România” și este considerat unul dintre cei mai buni jucători, acesta aducând de multe ori puncte echipei. Tânărul are o condiție fizică de invidiat și a demonstrat acest lucru pe teren, în Republica Dominicană. Puțini sunt însă, cei care știu detalii din viața personală a concurentului de la Kanal D și drama pe care a trăit-o în urmă cu ceva timp.

De ce a renunțat Sebastian la fotbal

Sebastian Chitoșcă a fost unul dintre tinerii fotbaliși apreciați pe teren, însă, acesta a fost nevoit să renunțe la acest sport, din cauza unei drame.

Sebastian Chitoșcă de la Survivor a fost fotbalist la FCSB și are o poveste  impresionantă de viață. La 18 ani, el a îmbrăcat tricoul Naționalei de fotbal a României.

Tragedia care l-a obligat să renunțe la fotbal

Sebastian era unul dintre cei mai apreciați jucători. Înainte de a participa la show-ul Survivor, Sebastian a scos la iveală amănunte mai puțin știute din viața lui. El a declarat că este încântat de experiența din Republica Dominicană.

„Mi-a lipsit mult competiția. M-am gândit că Survivor este o oportunitate să revin în sport. Îmi place mult formatul, te ține conectat la sport, la mișcare, la competiție. Firea mea este competitivă și este o provocare pentru mine această emisiune”, spune Faimosul Sebastian Chitoșcă, potrivit wowbiz.ro.

Ce l-a determinat să renunțe la sportul preferat

„Lipsa ofertelor concrete m-a făcut să mă las. După perioada de la FC Botoșani, unde am jucat un an și 3 luni, peste 30 de meciuri în Liga 1, mă așteptam ca următorul sezon să fiu titular incontestabil la ei, mai ales că veneam după o perioadă de inactivitate la FCSB și muncisem mult.

Munca pe care am depus-o până atunci mă așteptam să fie răsplătită. Cariera mea a luat-o în jos din acel moment. A venit domnul Liviu Ciobotariu antrenor și n-am mai fost introdus pe teren, decât foarte puțin, aruncat 10 minute pe finalul meciurilor’, a spus Chitoșcă, la GSP Live.

„Mă antrenam nebunește la FCSB, crezând că prind și eu un meci. Am jucat cu Foresta în Cupă, după o perioadă petrecută la echipa a doua. MM Stoica venea la noi și mă dădea exemplu. La două zile după meciul ăsta, m-am accidentat. A fost o mocirlă infernală acolo, un teren greu. După, am mers pe un sintetic cu echipa a doua și m-am accidentat. S-a rupt totul de acolo’, a povestit Sebastian Chitoșcă.

Incidentul nefericit al fratelui său a pus capăt carierei de fotbalist

Sebastian a explicat în continuare ce s-a întâmplat și de ce nu a mai intrat pe teren. El a fost nevoit să se reorienteze pentru a-și susține familia.

„După ce am plecat și de la Botoșani, mă așteptam să-mi găsesc o echipă de Liga 1, chiar una mai slab cotată. Nu a fost așa, cu oricine am luat legătura mi s-a spus că le pare rău, pentru că folosesc fotbaliști U21 pe pozițiile mele. Am mai stat o perioadă crezând că plec afară. Am primit niște propuneri din Uzbekistan, ți-era și frică să pleci pe acolo.

N-am alergat niciodată după salarii mari, la Steaua și Botoșani am avut 3.500 de euro/lună. Am spus că nu se poate așa, să ajungi să joci pe 1.000 de euro în fotbal… e o sumă foarte mică. Atât primeam eu din Liga 2. Nu am acceptat.

În ultima fază, a venit propunerea de la CSA Steaua, 80 de milioane pe lună

Am fost de acord, pentru că era ultima opțiune. După, a venit nebunia cu fratele meu și nu am mai putut. El a venit în concediu acasă, a fost la un restaurant în Piatra Neamț.

În urma unui conflict, a primit un pumn, a căzut cu capul pe marginea terasei de lemn și a intrat în coma de gradul 4. L-au stabilizat foarte repede, l-au transferat de urgență la Iași și, după aceea, a urmat chinul. Nu mai e același om acum.

Imediat, eu am plecat în Germania. Am lucrat într-o vopsitorie auto, am mers două luni la jobul respectiv și mi-a plăcut foarte mult meseria. Am învățat-o chiar foarte bine, mă pricepeam”, a mai continuat Sebastian.

 

Urmăriți Impact.ro și pe