Unde a fost depistată varianta Omicron până acum. Harta arată clar că se apropie de România

Nicu Stan 30.11.2021, 14:07
Unde a fost depistată varianta Omicron până acum. Harta arată clar că se apropie de România

S-a aflat unde a fost depistată varianta Omicron până acum. Harta indică clar că tulpina mutantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud se apropie de România. Periculosul virus a fost descoperit în nu mai puțin de 11 țări, iar Elveția și Franța așteaptă rezultatul unor teste care să dovedească existența sau nu a tulpinii africane pe teritoriul lor.

În ce țări a ajuns Omicron până în prezent. Se apropie tot mai tare de țara noastră

Noua mutație a coronavirusului, Omicron, a fost confirmată deja în 11 țări din Uniunea Europeană, iar alte două țări, Franța și Elveția, așteaptă rezultatul unor teste, în cazuri suspecte.

De asemenea, Portugalia a confirmat ieri 13 infectări în rândul sportivilor și al staffului tehnic al unei echipe de fotbal care a călătorit în Africa de Sud. După anunț, la scurt timp, și Austria a anunțat primul caz cu varianta mutantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud.

Omicron este detectata in urma testului de secventiere
Omicron este detectata in urma testului de secventiere

Omicron, confirmat în Olanda

Ultimele țări de pe listă, care au confirmat cazuri cu infecția Omicron, sunt Suedia și Spania, fiecare cu câte un caz, precum și Danemarca, cu două cazuri.

Omicron era deja prezentă în Olanda înainte de întoarcerea în țară a ultimelor două aeronave din Africa de Sud, în care s-au aflat 61 de pasageri infectați cu coronavirus, dintre care cel puțin 13 cu noua tulpină, au informat luni oficiali din domeniul sănătății, scrie The Guardian.

Omicron a ajuns și în Danemarca

”Am găsit varianta Omicron în două probe care au fost prelevate pe 19 și 23 noiembrie. Nu este clar încă dacă acești oameni au vizitat Africa de Sud”, au precizat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (RIVM).

Cele două cazuri suspecte care se aflau în teste în Danemarca au fost convirmate cu Omicron, anunță Reuters și site-ul danez TheLocal. Potrivit presei din Danemarca, nu sunt excluse noi restricții, ca urmare a detectării noii tulpini din Africa de Sud.

Omicron, confirmat în Suedia și Spania

Suedia și Spania au confirmat și ele câte un caz de infectare cu noua tulpină luni seară, potrivit The Guardian. De asemenea, în Suedia, anunțul a fost făcut de Institutul de Sănătate Publică. Potrivit Reuters, persoana infectată călătorise în Africa de Sud.

La fel, și în cazul Spaniei este vorba tot despre o persoană care a călătorit în Africa de Sud, un bărbat de 51 de ani. Bărbatul a ajuns în Spania duminică, după o escală la Amsterdam. Acesta a fost detectat pozitiv cu COVID-19, iar la testul de secvențiere a ieșit varianta Omicron.

Și în Austria a apărut Omicron

Ministrul Sănătății al provinciei austrice Tirol a confirmat depistarea unui caz de infectare cu noua tulpină Omicron. Austria este cel al optulea stat european în care este detectată noua tulpină Omicron.

Conform autorităţilor acestei provincii, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, însă nu prezenta niciun fel de simptome ale boli. Omicron a ajuns și în Scoția, Germania, Cehia, Italia și Marea Britanie.

Urmăriți Impact.ro și pe