Unde a fost construit primul magazin Lidl din România. Purta alt nume atunci când a fost deschis

Cristian Cojocaru 16.05.2021, 17:04
Unde a fost construit primul magazin Lidl din România. Purta alt nume atunci când a fost deschis

Lidl este unul dintre cele mai populare hypermaketuri din țară, însă puțini știu unde a fost primul magazin din România. Magazinul este unul iubit de către români și prin prisma faptului că în lista sa apar și produse dezvoltate la nivel local.

Unde a fost primul magazin Lidl din România

Lidl a reușit să își atragă clienții datorită colaborării sale cu furnizorii din România, această tactică fiind una dintre prioritățile companiei. Astfel, Lidl include în oferta sa tot mai multe produse locale, printre acestea regăsindu-se cele din Cămara Noastră sau fructe și legume românești.

Povestea companiei a început în Neckarsulm din Baden-Württemberg, în Germania, în anii 1930, atunci când s-a înființat firma care comercializa produse alimentare în regim en-gross. Tactica unică de business a reușit să aducă această companie nemțească pe cele mai înalte culmi, după doar 15 ani, ajungând să aibă peste 450 de magazine la nivelul Germaniei.

Expansiunea în alte state a început să aibă loc la sfârșitul anilor ’80, ajungînd ca în prezent, acesta să fie regăsit în 32 de țări. Numai în 29 dintre acestea se regăsesc peste 10.800 de magazine iar rețeaua este în plină expansiune. Începând cu anul 2017, Lidl a mai marcat un punct important și anume Statele Unite ale Americii și Serbia.

În anul 2005, compania își făcea simțită prezența la nivelul țării noastre, prin divizia Kaufland. Patru ani mai târziu, rețelele deținute de Lidl & Schwarz, Kaufland și Plus, realizau venituri de peste 1,3 miliarde euro, iar în 2010, prelua de la grupul Tenglemann, cele 100 de magazine Plus.

primul magazin Lidl România
Primul magazin Lidl din Romania este cel din cartierul Titan, Bucuresti

Totul a început în anul 2011

În anul 2011, toate magazinele Plus au fost redenumite Lidl, iar un an mai târziu, rețeaua ajungând să numere 137 de magazine și 3.300 de angajați. După cum a afirmat Ziarul Financiar, din estimările sale, în anul 2012, cifra de afaceri a magazinului Lidl depășea 500 de de milioane de euro. În 2013, Lidl număra deja 158 de magazine pe teritoriul României.

În vara anului 2011, magazinele Plus au fost redenumite în Lidl, iar în mai 2012 rețeaua a ajuns la 137 magazine și 3.300 de angajați. Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, afacerile Lidl au trecut în 2012 de 500 de milioane de euro. În ianuarie 2013, rețeaua de magazine Lidl a ajuns la 158 de unități.

Acela a fost și anul când a ajuns a se număra în topul celor mai mari retaileri din România. La momentul actual, Lidl are peste 7.000 de angajați și numără peste 250 de magazine care sunt aprovizionate de la cele 5 centre logistice. Primul magazin al gigantului din retail a fost deschis la sfârșitul lunii ianuarie 2011, în cartierul Titan din București.

În urma unei investiții de 6,5 milioane de euro, cheltuieli care cuprind și prețul terenului, a fost achiziționată o suprafață de 5.000 de metri pătrați de la o persoană fizică, și construit primul magazin Lidl din România.

Urmăriți Impact.ro și pe