REPORTAJ

Unde a ajuns să se vaccineze Mircea Dinescu pentru a putea pleca din ţară. “Mi-a pus cineva o pilă”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Mihai Roșoiu 26.08.2021, 18:41
Unde a ajuns să se vaccineze Mircea Dinescu pentru a putea pleca din ţară. “Mi-a pus cineva o pilă”. EXCLUSIV

Mircea Dinescu, 70 de ani, încearcă să profite la maxim de ultimele zile ale verii, un anotimp dedicat prin natura sa vacanţei. Devenit chiar la începutul acestui an tânăr pensionar, îndrăgitul poet, dar şi realizator de televiziune spune că nu e un mare fan al concediului.

“Nu-mi place cuvântul ăsta, concediu. Parcă ţi-ar da o anume libertate doar pentru o anume perioadă de timp să facă ceea ce-ţi place ţie. Or, în ceea ce mă priveşte am simţit mereu aceeaşi libertate, şi de a munci, şi de a gândi, şi de a scrie poezii. Nu am avut nevoie de concediu ca să-mi fac pe plac”, a declarat Mircea Dinescu pentru impact.ro.

Unde s-a vaccinat poetul Mircea Dinescu

Agenda de vacanţă a poetului a fost una bogată, dar Mircea Dinescu a evitat să ofere amănunte. “De obicei cam în perioada asta din an fug trei zile undeva anume şi nu spun nimănui unde anume. La fel am făcut şi anul acesta, dar nu-mi voi deconspira alegerea”, a spus acelaşi Mircea Dinescu.

Chestionat pe marginea aşa numitului “paşaport verde”, cel în baza căruia, de câteva săptămâni, poţi alege să pleci mai oriunde în lume fiindcă el oferă garanţia de a fi fost vaccinat antiCOVID-19, Mircea Dinescu ne-a spus că se află déjà în posesia acestuia. Ba chiar şi o anume poveste, foarte interesantă, născută în jurul acestuia.

“M-am vaccinat în primăvara acestui an, în perioada în care încă se alerga după locuri libere la vaccinare. Iar povestea vaccinării mele e una chiar haioasă. Nu am găsit loc liber, în apropierea casei mele de la Cetate, din judeţul Dolj, decât la Băileşti, în comuna celebrului nea Mărin. Acasă la Amza Pellea.

În fapt, nici nu am găsit eu programarea, ci un prieten bun, un măcelar din zonă, care ştiind că vreau să fac vaccinul m-a trecut pe listă. Iar apoi m-a anunţat. Am acceptat, desigur, şi uite aşa se poate spune că am beneficat de o pilă în materie, dacă se poate spune aşa ceva!”, râde Mircea Dinescu de cele întâmplate.

Mircea Dinescu
Mircea Dinescu

Patron de restaurant

Cel care a refuzat certificatul de revoluţionar, deşi o ţară întreagă l-a văzut la televizor în decembrie 1989 şi lunile ce au urmat, Mircea Dinescu a reuşit să-şi facă un nume şi în cariera de antreprenor, nu doar în cea literară. El mai deţine cel puţin un restaurant în Bucureşti, dar şi un complex aparte la Cetate, unde organiza, înainte de pandemie, inclusiv evenimeente culturale sau gastronomice.

Tot de acolo prezintă şi acum emisiunea sa,  „Poezie și delicatețuri”, de la Prima TV, acolo unde s-a mutat din această primăvară. Poetul a dezvăluit după plecare sa din televiziunea publică că a ales să facă această schimbare, acolo unde modera show-ul „Politică și delicatețuri”, tocmai fiindcă i s-a reproşat că “toca mulţi bani publici” .

„Propunerea de a veni la  Prima TV a fost o întâmplare, am discutat și iată că am decis să mă aventurez aici cu emisiunea «Poezie și delicatețuri», deci mai puțină politică și mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, şi-a explicat el alegerea, la acel moment.

Cunoscutul poet a mai amintit că realizează acest format de emisiune de aproximativ 15 ani şi că nu se gândește să renunțe prea curând la el. „Formatul acestei emisiuni îl am de 15 ani, am venit cu el în televiziunea publică de la Realitatea TV și faptul că a rezistat atât de mult și nu m-am plafonat e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc, aşa cum sună şi un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, care spune așa: ”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe