Una dintre cele mai populare televiziuni din România se mută. Schimbarea îi va afecta și pe telespectatori

Beatrice Dumitru 11.01.2023, 13:55
Una dintre cele mai populare televiziuni din România se mută. Schimbarea îi va afecta și pe telespectatori

Schimbare pe piața media. Odată cu începerea noului an, unul dintre cele mai urmărite posturi de televiziune din România a anunțat schimbări importante, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost de acord cu acestea. „Este o primă etapă dintr-o serie de modificări”, a spus reprezentantul televiziunii.

Ce schimbări vor fi la postul de televiziune

Televiziunea Romania TV se mută pe o nouă firmă. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea Romania TV de a muta televiziunea de pe societatea Ridzone Computers SRL, pe o nouă societate – RTV HD SRL.

Reprezentantul Romania TV, Roxana Niculescu, a anunţat că televicizunea va trece în curând la emisia HD şi se va muta din studiourile actuale, pe care le-a avut încă de la înfiinţare la Casa Presei, însă nu a anunţat însă noua locaţie. De asemenea, a precizat că România TV nu a început să emită nici HD, nici din altă locaţie, deoarece, deocamdată, nu sunt în regulă toate documentele.

Una dintre cele mai populare televiziuni din România se mută. Schimbarea îi va afecta și pe telespectatori
Românai TV va emite HD.

„Aceasta este o primă etapă dintr-o serie de schimbări pe care noi le preconizăm. Avem dosarele gata, actele gata. Ne mutăm din Casa Presei într-o altă locaţie. Trecem la HD şi, cu aceasta ocazie, am zis să modificăm şi denumirea societăţii deţinătoare a licenţei, pentru că în public, ca să spun aşa, noi suntem RTV dintotdeauna. Acum vrem să fim RTV HD. Casă nouă, firmă nouă, studio nou şi noi aceiaşi”, a declaratul reprezentantul Romania TV, Roxana Niculescu.

CNA, despre schimbările de la Romania TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea Romania TV de a muta televiziunea de pe societatea Ridzone Computers SRL, pe o nouă societate – RTV HD SRL și a spus că speră că odată cu aceste schimbări postul să primească mai puține sancțiuni.

Avea Roxana înșiruirea aia de lucruri noi, noi, noi şi speram că veţi schimba ceva pe ici pe colo ţinând cont de semnalele date de noi şi ca urmare a acestor schimbări o să avem mai puține sesizări primite pentru Romania TV şi, implicit, mai puţine sancţiuni, în acel început nou, nou, nou”, a spuc Cristina Pocora, membru CNA.

Promit că fac acest angajament când venim la decizia de autorizare pentru noul studio şi toate cele. Acum este o chestiune juridică. Şi, da, încercăm să ne schimbăm. Promit. Cât vom reuşi, vedem la finalul anului”, a răspuns reprezentantul România TV.

România TV este un canal de televiziune privat de știri din România, lansat pe 23 octombrie 2011 de către Sebastian Ghiță. Societatea RTV HD are asociat unic pe Gheorghe Catrinel Maria, cea care este unic asociat şi la Ridzone Computers, potrivit paginademedia.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...