Una dintre cele mai iubite maşini de români dispare de pe piaţă. Anunţul a fost făcut

Nicu Stan 28.10.2021, 20:18
Una dintre cele mai iubite maşini de români dispare de pe piaţă. Anunţul a fost făcut

Una dintre cele mai iubite mărci de maşini de români dispare de pe piaţă. Anunţul a fost făcut oficial. Despre modelul cărei mărci este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

O mașină iubită de români dispare. Producătorul s-a decis să dezvolte o mașină electrică în locul lui. ”Ne luăm la revedere de la unele produse cu motor cu ardere internă”

Una dintre cele mai iubite maşini de români dispare de pe piaţă. Anunţul a fost făcut oficial. Astfel, după Renault și Seat, nici marca Skoda nu va mai produce un model break accesibil.

Skoda se alătură marilor producători care socotesc că piața mașinilor cu moatoare cu ardere internă este pe ducă, datorită curentului actual adus de mașinile elevctrice.

In locul break-ului, Skoda va dezvolta un model electric
In locul break-ului, Skoda va dezvolta un model electric

Zvonurile arătau cu totul altceva

Contrar știrilor anterioare, marca din Cehia a anunțat că actuala Fabia Combi nu va primi un urmaș. În schimb, Skoda se concentrează pe dezvoltarea unui model electric mai mic, care va fi disponibil pe piață în anul 2023.

Vestea este o surpriză, deoarece existau zvonuri conform cărora Fabia break ar urma să apară pe piață în 2023. De asemenea, citând agenția locală de știri, site-ul auto.cz informează că Skoda a trimis o scrisoare angajaților săi prin care anunța scoaterea din producție a modelului Fabia Combi și a dezvăluit și raționamentul conform căruia s-a ajuns la această decizie.

Scrisoare Skoda către angajații săi

”Standardul de emisie extrem de strict Euro 7 a accelerat dramatic procesul de transformare către electromobilitate”, se menționează în scrisoarea transmisă de Skoda angajaților săi.

”Astfel, nu avem nevoie doar de mai multe mașini electrice, ci trebuie să ne luăm la revedere de la unele produse cu motor cu ardere internă mai repede decât era planificat. Prin urmare, am decis să investim în mod constant în viitor și să ne luăm rămas bun de la modelele de motoare cu ardere internă, cum ar fi Skoda Fabia Combi”, a mai transmis producătorul ceh.

Cât ar urma să coste noul model electric de la Skoda

Conform producătorului Skoda, mai există un motiv pentru care se renunță la fabricarea Skoda break. Cu banii care au fost investiți pentru dezvoltarea break-ului, marca investește acum în dezvoltarea unui model electric mai mic.

Acel frate mai compact al lui Enyaq iV vine probabil pe același segment de preț ca și Fabia, deci între 20.000 și 25.000 de euro.

Cerere mare de mașini electrice

Conform fabricantului de mașini din Cehia, de un astfel de model este nevoie cu disperare pentru a satisface cererea tot mai mare de mașini electrice la prețuri accesibile.