Un vasluian venit la ITP cu duba de la Servicii Funerare i-a uluit pe agenții RAR. Ce au descoperit în timpul verificărilor

Stan Filon 13.07.2022, 16:09

România conduce în topul celor mai multe decese provocate în urma accidentelor rutiere la nivel european, iar una dintre cauze este îmbătrânirea parcului auto, dar și problemele tehnice ale mașinilor. Inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) sunt cei care au fost martori de multe ori la „invențiile” celor care vor să obțină Inspecția Tehnică Periodică (ITP). Un astfel de caz care i-a lăsat cu gura căscată pe inspectorii RAR a avut loc la Vaslui, unde un șofer s-a prezentat pentru ITP cu o dubă folosită la servicii funerare. Cazul a fost atât de șocant încât RAR a emis un comunicat.

Un vasluian venit la ITP cu duba de la Servicii Funerare i-a uluit pe agenții RAR

Șoferul unei dube de Servicii Funerare i-a lăsat cu gura căscată pe inspectorii de la RAR. Bărbatul a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii, după ce oamenii legii l-au depistat în trafic fără ITP valabil, așa că a fost nevoit să meargă să scoată un nou certificat ITP, însă la RAR, pentru a-și recupera certificatul auto.

Acesta se pare că a remediat rapid motivele pentru care i-a fost reținut certificatul auto, însă a făcut o treabă de mântuială, după cum aveau să constate inspectorii RAR. Când au ridicat mașina pe elevator, inspectorii au rămas îngroziți să constate că șoferul reparase pragurile cu spumă și cu carton. Acestea aveau zero rezistență, iar mașina respectivă reprezenta un adevărat pericol pentru șofer, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Registrul Auto Român a semnalat pe contul de Facebook cazul șoferului din Vaslui!

Un vasluian venit la ITP cu duba de la Servicii Funerare i-a uluit pe agentii RAR
Un vasluian venit la ITP cu duba de la Servicii Funerare i-a uluit pe agentii RAR

Ce reparații a făcut

„Colegii de la RAR Vaslui au avut o strângere de inimă când au văzut specificul vehiculului care a venit pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar abia ceea ce au constatat sub caroserie i-a îngrozit. Atragem atenția că repararea pragurilor cu spumă și carton nu face parte din metodele acceptate de normele legale în vigoare și nici nu poate oferi garanția că mașina este sigură pentru a fi condusă pe drumurile publice.

P.S. Nu o să ne convingeți că șoferul a trecut accidental peste un tub cu spumă, aflat într-o cutie de carton, iar vehiculul a fost respins”, se arată în postarea RAR.

Un alt caz asemănător a fost înregistrat recent de inspectorii RAR, la Cluj-Napoca. Un șofer și-a încercat norocul la Registrul Auto Român, în speranța că va recupera talonul mașinii. Mai exact, a legat cu o sfoară piesele de la una dintre roți, crezând că inspectorii nu vor observa problemele pe care le are autovehiculul. Rămăsese fără certificatul mașinii după ce polițiștii l-au depistat cu ITP=ul expirat, stopurile nu funcționau, bara din față era legată cu o sârmă, iar anvelopele erau unele neconforme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...