Un tren de călători a luat foc pe ruta București – Constanța. Călătorii au coborât în câmp

Mihnea Tălău 24.09.2022, 12:23
Un tren de călători a luat foc pe ruta București – Constanța. Călătorii au coborât în câmp

Trenul de călători care a plecat în această dimineață din Capitală pe ruta București – Constanța a luat foc creând panică în rândul călătorilor. Încă de la plecare, oamenii au simțit un puternic miros de fum. Trenul s-a oprit în câmp, toate persoanele aflate în tren fiind evacuate.

Trenul a oprit pe câmp iar călătorii au fost evacuați

Garnitura de tren a plecat din gara București la 9:40, spre Constanța. Călătorii au declarat că la nici 5 minute de la plecare, s-a simțit miros de fum, dar li s-a spus că nu e niciun fel de pericol și să rămână liniștiți.

Numai că fumul venea din ce în ce mai mult prin ventilație, aerul devenind înecăcios.

După alte câteva minute trenul s-au oprit iar călătorii au fost sfătuiți ca până se stinge flacăra deschisă, să se îndepărteze de tren.

Se pare că la roata care a luat foc avea trasă frâna.

Personalul CFR a reușit să stingă cu greu focul, utilizând toate extinctoarele din tren.

Pasagerii trenului Craiova-Bucuresti au asteptat doua ore in camp. Locomotiva s-a stricat din cauza caldurii

Pasagerii sunt în derută

La fața locului au sosit și pompierii și focul a fost stins. Pasagerii sunt însă în derută, neștiind când se va putea relua călătoria și sub ce formă.

”La acest moment s-au purtat discuții prin care se spunea că ar trebui desfăcut ultimul vagon și abandonat, dar asta ar presupune blocarea traficului către Constanța, ceea ce probabil este o problemă mare pentru CFR.

Așteptăm să vedem care vor fi soluțiile propuse pentru călătorii aflați în tren.

Am fost rugați să rămânem în tren, să nu coborâm și să așteptăm cuminți să vedem care sunt concluziile”, a declarat unul dintre pasageri pentru Antena3.

În ultima perioada s-au semnalat mai multe incendii la bordul trenurilor, ieșind în evidență stare precară a depoului CFR. Pericolul călătoriilor pe calea ferată este în prezent unul real, în condițiile în care prețul biletelor a crescut exponențial.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...