Un tablou pictat de un porc s-a vândut cu 23.600 de euro. Cum arată opera de artă

Andra Daoud 04.02.2022, 16:04
Un tablou pictat de un porc s-a vândut cu 23.600 de euro. Cum arată opera de artă

Un porc „pasionat” de pictură a creat o operă de artă care s-a vândut cu 23.600 de euro. Tabloul, intitulat „Wild and Free”, a fost cumpărat de un colecționar de artă din Germania. Porcul este un „artist” în toată regula și a creat până în prezent în jur de 400 de opere de artă. Care este povestea lui și cum arată tabloul care s-a dat la câteva ore după ce a fost scos la vânzare pe internet.

Un tablou pictat de un porc s-a vândut cu 23.600 de euro

Unii porci ajung hrană pentru stăpânii lor, alții îi ajută să se îmbogățească. Din a doua categorie face parte și Pigcasso, un porc-pictor, a cărui operă de artă tocmai s-a vândut pentru suma de 23.600 de euro. Stăpâna lui l-a salvat de la sacrificare în urmă cu cinci ani și de atunci porcul o „recompensează” cu opere de artă demne de așezat în muzeu.

Porcul-pictor are peste 400 de tablouri la activ, iar unul dintre ele, intitulat „Wild and Free” tocmai s-a vândut pentru o sumă-record. Este cel mai mare preț plătit de cineva pentru o operă de artă făcută de un animal și a bătut recordul deținut până acum de cimpanzeul Congo, a cărui operă se vânduse cu 16.500 de euro.

Pictura care i-a adus recordul lui Pigcasso este o pânză desenată cu nuanțe de albastru, verde și alb, iar procesul de creație a durat câteva săptămâni. Tabloul s-a vândut la câteva ore după ce a fost scos la vânzare, iar cel care a plătit suma de peste 23.000 de euro pe el este un colecționar german, pe nume Peter Esser.

Un tablou pictat de un porc s-a vândut cu 23.600 de euro. Cum arată opera de artă
Un tablou pictat de un porc s-a vândut cu 23.600 de euro. Cum arată opera de artă

Pigcasso, salvat pe când era un purceluș

Stăpâna lui Pigcasso l-a luat pe acesta atunci când era doar un purceluș, de la o fermă din Africa de Sud, salvându-l, astfel, de la a fi sacrificat. Joanne Lefson a declarat că și-a dorit să arate cât de creative și inteligente sunt animalele, de aceea i-a dat lui Pigcasso o pânză, pensulă și vopsele. În cei cinci ani de când a fost salvat, porcul a realizat 400 de opere de artă, dar „Wild and Free” este un tablou cu totul aparte, prin dimensiune și concept.

Mi-am dorit ca Pigcasso să creeze ceva ce nu s-a mai făcut până acum. O pânză de dimensiuni mari, care să înglobeze valorile unei opere de artă create de un animal. Tabloul a ridicat foarte mult interes. Pentru că nu este doar o pictură frumoasă, este un simbol profund pentru Pigcasso și alte animale care cresc la fermă. Nu poți să nu apreciezi inteligența și creativitatea individuală ale acestor făpturi”, a declarat stăpâna purcelului, potrivit Daily Mail.

Joanne a observat „interesul” animalului pentru artă atunci când porcul a început să se joace cu niște pensule vechi de pictură. S-a gândit să îi dea o direcția în artă, iar cinci ani mai târziu, purcelul este autorul a 400 de tablouri. Cel mai recent tablou s-a dat la 72 de ore după ce a fost pus la vânzare pe internet.

Urmăriți Impact.ro și pe