Un soldat american din Ucraina și-a ieșit din fire. Apel disperat către Occident. „Dați-ne dracului niște arme! Nu vom câștiga altfel”

Ana Anitoiu 08.04.2022, 10:50
Un soldat american din Ucraina și-a ieșit din fire. Apel disperat către Occident. „Dați-ne dracului niște arme! Nu vom câștiga altfel”

Un soldat american care luptă în Ucraina și-a ieșit din fire. Militarul a făcut un apel disperat către Occident, dublându-l pe cel al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski – să fie trimise arme și muniție, astfel încât armata Kievului să se poată apăra de forțele liderului rus Vladimir Putin, care continuă ofensiva în ciuda sancțiunilor ce au fost impuse Moscovei până acum.

Soldatul american, apel la arme pentru Ucraina

Soldatul american James Vasquez a cerut ca Occidentul să trimită în Ucraina arme de calitate și muniție. Într-o înregistrare video pe care a publicat-o pe Twitter, militarul a spus că în lipsa acestor ajutoare, ucrainenii nu vor putea câștiga războiul cu Rusia.

„Acesta este un adevărat apel pentru ajutor. Guvernul Ucrainei nu mi-a furnizat decât arma simplă. Intru în luptă doar cu astea: trei încărcătoare și o grenadă. Se așteaptă să intru în luptă doar cu aceste rahaturi. Nu știu unde sunt toate aceste arme care ar trebui să vină.

Nu am văzut niciun M16 sau M4. Nu am văzut nimic din ce aș putea cu adevărat să folosesc, pe care să mă bazez. Vă rog dracului să ajutați și să încetați să spuneți că trimiteți chestii și să le trimiteți cu adevărat”, a spus soldatul american, care a cumpărat singur un sistem optic și un amortizor pentru arma AK-47 pe care a primit-o.

Un soldat american din Ucraina si-a iesit din fire. Apel disperat catre Occident
Soldatul american din Ucraina, apel la Occident pentru furnizarea de arme. Foto: Twitter/ James Vasquez

Ce arme a cerut soldatul american. „Dacă nu, puteți aduce saci pentru cadavre”

Soldatul din Statele Unite ale Americii care luptă în Ucraina și-a reluat mesajul și în descrierea înregistrării video. El a detaliat de ce armament ar avea nevoie și i-a transmis Occidentului că dacă nu le trimite, atunci vor mai putea ajuta doar cu saci pentru cadavre.

„Dați-ne dracului niște arme, vă rog. Nu vom câștiga cu arme de doi lei. Avem nevoie de (pușcă de asalt) M-16, (Carabine) M-4, dispozitive de țintire, inclusiv cu laser, muniție, muniție, muniție, Javeline, lansatoare AT-4 vechi și nenorocite, știu că sunt probabil în vreo unitate de depozitare, grenade cu fragmentare, dacă nu… puteți aduce atunci saci pentru cadavre”, a fost mesajul lui scris.

Militarul american James Vasquez obișnuiește să publice pe Twitter imagini din zona în care luptă în războiul din Ucraina. La finalul lunii trecute a spus că alături de camarazii lui ucraineni a eliberat un sat ce era terorizat de soldații ruși de o lună.

Soldatul din SUA a adunat donații de zeci de mii de dolari. El a folosit banii pentru a cumpăra echipamente de protecție și dispozitive de îmbunătățire a armamentului primit, precum și o dronă despre care a spus că schimbă total regulile jocului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...