Un șofer român a inversat pedalele mașinii. Ce s-a întâmplat atunci când a ajuns cu ea la RAR

Iancu Andreea 04.11.2021, 13:43
Un șofer român a inversat pedalele mașinii. Ce s-a întâmplat atunci când a ajuns cu ea la RAR

Mulți români consideră că se descurcă singuri în orice situație, iau un șofer român care a inversat pedalele mașinii sale este o dovadă vie a acestui obicei. Bărbatul a decis ca, înainte de o vizită la RAR să modifice ordinea în care pedalele de frână și accelerație sunt așezate. Verificarea specialiștilor a identificat neregulile și a transmis decizia sa. Se pare că modificările apărute la nivelul comenzilor mașinii au fost făcute de către noul proprietar, după ce românul a decis să cumpere mașina dintr-un stat din Europa de vest.

Ce s-a întâmplat după ce un șofer a inversat pedalele mașinii

Registrul Autor Român din Caraș-Severin a fost surprins de decizia unui șofer român, care a inversat pedalele mașinii sale, pe care a adus-o ulterior la o verificare în cadrul RAR. Bărbatul achiziționase mașina dintr-o țară din zona de vest a Europei și a adus-o în România pentru a o înmatricula. Pentru că se afla la prima înregistrare pe teritoriul țării, șoferul avea nevoie și de o verificare la RAR.

La prima înmatriculare a autovehiculului specialiștii Registrului Auto au fost surprinși să descopere că bărbatul schimbase ordinea pedalelor. Inspecția tehnică, în vederea obținerii omologării și cărții de identitate, arăta că mașina era una cu cutie de viteze automată. Din motive necunoscute însă, autoturismul a fost remarcat ca având pedalele mașinii inversate.

Ce s-a întâmplat cu un șofer român care a inversat pedalele mașinii
Șoferul a inversat frâna cu accelerația

Ce spun oficialii Registrului Auto Român

Pentru că avea cutie de viteze automată, mașina dispunea de numai două pedale. Astfel, bărbatul a ales să mute pedala de frână în locul accelerației și invers, fără a oferi explicații pentru această decizie. De aceea, inginerii RAR au decis să respingă autoturismul, fiind considerat a nu fi în regulă pentru a primi omologarea și cartea de identitate. Oficialii Registrului Auto din Caraș-Severin au menționat că mașina, care era fabricată în anul 2006, fusese modificată de noul proprietar înainte de solicitarea de a obține omologarea RAR. Verificările specialiștilor au dus la respingerea mașinii din cauza neconformităților comenzilor autoturismului.

În acest mod a fost adus la RAR Caraș-Severin un autovehicul cu cutie automată, fabricat în anul 2006. Mașina provenea dintr-o țară europeană, dar inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar înainte de a solicita CIV.

În urma verificărilor, autoturismul a fost respins, iar Registrul Auto Român nu a eliberat cartea de identitate a autovehiculului, din cauza neconformităților comenzilor conducătorului auto, se arată în postarea de pe Facebook a Registrului Auto Român Oficial.

Urmăriți Impact.ro și pe