Un şofer din Brăila care a sunat la 112 pentru că era şicanat în trafic, amendat de Poliţie. Motivul invocat de oamenii legii

Iancu Andreea 11.05.2022, 15:02
Un şofer din Brăila care a sunat la 112 pentru că era şicanat în trafic, amendat de Poliţie. Motivul invocat de oamenii legii

Un gest firesc pentru orice șofer care se confruntă în trafic cu probleme a reprezentat reversul medaliei pentru un brăilean. Deși a sunat la 112 pentru a reclama că este șicanat în trafic de un alt conducător auto, un șofer din Brăila s-a trezit chiar el amendat. Oamenii legii nu au stat pe gânduri și l-au taxat aspru pe bărbat, după verificări.

Un șofer din Brăila, amendat după ce a sunat la 112. Ce neregulă au descoperit, de fapt, polițiștii

În ciuda intențiilor sale bune, un șofer din Brăila s-a ales el însuși cu o amendă, după ce a reclamat la numărul de urgență 112 faptul că este șicanat în trafic. Bărbatul, a cerut ajutorul oamenilor legii pentru că un alt șofer îl deranja în drumul său. Incidentul a fost raportat de șoferul șicanat pe raza comunei Viziru, județul Brăila.

Polițiștii din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Viziru au primit sesizarea în urma apelului la 112, după ce un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Tichilești, a raportat faptul că este șicanat în trafic, pe raza comunei Viziru, de către un alt șofer. Oamenii legii au dispus verificare situației din teren, astfel că polițiștii au oprit autovehiculul condus de bărbatul de 37 de ani, precum și mașina care fusese raportat ca producându-i acestuia neplăceri în trafic. Celălalt autovehicul era condus de un tânăr de 32 de ani, din comuna Berteştii de Jos.

Un șofer din Brăila a sunat la 112 pentru că era șicanat în trafic, dar s-a ales cu o amendă
Ce nereguli au descoperit polițiștii

Polițiștii au dispus amendarea și reținerea permisului de conducere al reclamantului

După ce ambii șoferi au fost opriți, polițiștii au verificat actele și starea celor doi conducători auto, printr-un test cu aparatul etilotest. Spre surprinderea lor, bărbatul în vârstă de 37 de ani, care sunase la numărul de urgență 112 pentru a reclama că este șicanat în trafic, era băut. Acesta prezenta o alcoolemie de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii l-au sancționat cu o amendă în valoare de 1.305 lei și au dispus reținerea permisului său de conducere.

„Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer rezultatul a fost negativ. Şoferul, în vârstă de 37 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.305 lei şi a fost luată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere.”, precizează reprezentanţii IPJ Brăila.

Pe de altă parte, și celălalt șofer era în neregulă. Polițiștii au descoperit că mașina pe care o conducea tânărul de 32 de ani era radiată, autovehicul aparținând unui alt bărbat din Brașov. Polițiștii au deschis un dosar penal în cazul său pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...