Un șofer din Bacău și-a parcat TIR-ul fix pe plaja de la Corbu. „Ce, trebuie să fie cu animale sălbatice?”

Ana Anitoiu 29.05.2022, 18:22
Un șofer din Bacău și-a parcat TIR-ul fix pe plaja de la Corbu. „Ce, trebuie să fie cu animale sălbatice?”

Un șofer din Bacău și-a parcat TIR-ul fix pe plaja de la Corbu, fără să-i pese că a încălcat o zonă protejată, inclusă în Rezervația Delta Dunării. Bărbatul a avut câteva replici uimitoare atunci când i-a fost atrasă atenția că nu are voie cu autotrenul acolo.

Ce a spus șoferul care și-a parcat TIR-ul pe plaja de la Corbu

Șoferul a descărcat marfa din TIR la o întreprindere, după care și-a luat familia și a mers la alături de ea la mare, ca să se bucure de restul weekendului. „Ăsta e hotelul meu, taică!”, a spus el, după ce un jurnalist local i-a atras atenția că nu are voie să-și parcheze autotrenul pe plaja din Corbu.

În urma discuției pe care a avut-o cu jurnalistul, șoferul TIR-ului și-a luat familia și a părăsit plaja din Corbu. Însă, nu înainte de a spune că a ajuns în această zonă protejată „încet”, ca să petreacă timp cu familia la mare.

„(Jurnalist) Vorbiți serios? (Şofer) Da, serios! Dacă e, de aici chem un taxi și mergem la o pensiune. (Jurnalist) Dar, nu aveți voie cu mașina aici, iar cu TIR-ul… (Șofer) Nu scrie nicăieri interzis! (Jurnalist) Dar șțiți unde vă aflați, nu?

(Șofer) Da, la plaja sălbatică din Corbu. (Jurnalist) Păi și mai e sălbatică dacă aducem și TIR-ul pe plajă? (Șofer) Păi dar ce, ar trebui să fie animale sălbatice pe ea? (Jurnalist) Da, animale sălbatice ar avea ce să caute, dar nu un TIR”, a fost discuția dintre cei doi.

Un sofer din Bacau si-a parcat TIR-ul fix pe plaja de la Corbu
Plaja Corbu. Foto: unsplash.com

Activitățile permise și interzise pe plaja Corbu

Printre activitățile ce sunt permise pe plajele neamenajate din Delta Dunării, adică din Corbu, Vadu, Sulina, Sfântu Gheorghe și Portița, sunt permise următoarele activități: montarea umbrelelor demontabile-portabile, doar pe perioada şederii și îmbăierii; băi de soare, îmbăiere, plimbări; acces liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei; precum și amenajarea unui punct de prim ajutor.

Pe de altă parte, în zonele costiere de interes turistic, respectiv în zonele de plajă neamenajate, sunt interzise mai multe lucruri. De exemplu, accesul, circulația, staționarea sau parcarea mijloacelor de transport motorizate de orice tip și a atelajelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative ale instituțiilor de ordine publică, apărare și securitate națională, intervenție sanitară, precum și cele ale administratorului.

Alte lucruri interzise sunt: camparea în zonele costiere din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării; depozitarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel; accesul skijet-urilor și al altor tipuri de motovehicule nautice; deteriorarea sau distrugerea habitatelor naturale, a speciilor de floră și faună; recoltarea sau incendierea vegetației ierboase și a altor resturi vegetale din zonele costiere.

La acestea se adaugă, printre altele: abandonarea, lăsarea în libertate a animalelor domestice și nesupravegherea animalelor de companie; instalarea de umbrele, scaune, mese sau altele de tip permanent; acostarea navelor in zonele costiere de interes turistic; staționarea pe timpul nopții și aprinderea focului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...