Un șarpe a intrat pe teren în timpul unul meci din prima ligă a Rusiei. Cum a fost scos de organizatori

Andrei Cezar 03.08.2021, 10:15

Momente de panică la un meci din prima ligă a Rusiei, petrecute chiar sub ochii atacantului român Gabriel Iancu. Partida dintre Akhmat Grozny și Sochi a fost întreruptă, la scurt timp de la debut, de prezența unui ”musafir” nepoftit în apropierea careului de șase metri: un șarpe care se plimba nestingherit prin iarbă. Organizatorii au găsit o soluție inedită de a îndepărta reptila de pe gazon.

Un șarpe a intrat pe teren în timpul unul meci din prima ligă a Rusiei

Când ieși cu prietenii să bați mingea în locuri mai mult sau mai puțin dedicate ”sportului rege” te poți aștepta să ai parte întrucâtva de animale pe spațiul de joc. Însă niciodată nu te aștepți să ai parte de asemenea imagini pe marile arene ale lumii.

Și nu puține sunt cazurile în care, în ultimii ani, diferite animale au pătruns nestingherite pe terenul de joc în timpul meciurilor.

Spre exemplu, un moment antologic a fost la finala Champions League din 2006, atunci când o veveriță a întrerupt partida dintre Arsenal si Villarreal. Momentul cu Diego Forlan, fostul atacant al ”Submarinului galben” care încearcă să dribleze bietul animal, este antologică. Fotografia o poți vedea în galeria foto.

Un alt moment distractiv a fost la partida de pe “Old Trafford”, dintre Manchester United și Southamton, din Premier League. Prin fața antrenorului oaspeților, Ronald Koeman, a trecut, chiar pe terenul de joc, un șoricel, spre amuzamentul publicului prezent pe ”Teatrul viselor”.

Tot în Premiere League, la un meci dintre Liverpool și Tottenham, pe Anfield Road, o pisică a intrat pe teren și a început să alerge cât au ținut-o picioarele. La un moment dat, felina, obosită și derutată, s-a oprit pentru a-și trage suflul. Într-un final tot ea a găst drumul spre ieșire. A mers la marginea terenului și a fost recuperată de unul dintre stewarzi spre amuzamentul celor prezenți pe stadion.

În Elveția în schimb, jucătorii au aflat pe pielea lor de ce nu este bine să te pui cu animalele dornice de o clipă de glorie. Meciul dintre FC Thun si FC Zurich a fost întrerupt de un… jder. Dezamăgit de comportamentul fotbaliștilor care l-au alungat, blănosul și-a făcut singur dreptate: s-a întors și l-a mușcat pe jucătorul Loris Benito în timp ce acesta încerca să îl scoată de pe gazon.

Cum a fost scos șarpele de organizatorii ruși de pe teren

Ultima întâmplare cu necuvântătoare aflate pe teren vine din Rusia. Meciul dintre echipa lui Gabi Iancu, Akhmat Grozny, și Sochi, din etapa a doua din Russian Premier League, a oferit un moment care îți ridică părul pe șira spinării. La doar șase minute de la debutul partidei, jucătorii au observat un șarpe de dimensiuni medii în apropierea careului de 6 metri.

Arbitrul a întrerupt meciul, iar câteva persoane mai curajoase au încercat să îl mute în afara terenului cu piciorul, însă fără rezultat. Unul dintre organizatori a venit cu soluția salvatoare: o furcă. Reptila a fost îndepărtată, iar meciul a continuat fără alte incidente.

Din păcate pentru fostul jucător al FCSB-ului, musafirul nepoftit nu i-a purtat noroc. Chiar dacă Gabi Iancu a înscris în minutul 86 al partidei cu Sochi, Akhmat Grozny a pierdut cele trei puncte. Scorul s-a terminat 1-2 pentru oaspeți.

Urmăriți Impact.ro și pe