Un sac de bani pentru Simona Halep! Ce trebuie să facă pentru asta

Marian Cărăvan 06.08.2020, 12:09

Simona Halep e pe cale să dea o lovitură financiară. Campioanei de la Wimbledon nu-i va fi însă ușor să ajungă la „sacul cu bani” și va trebui să ia o decizie în cel mai scurt timp.

Se apropie momentul revenirii Simonei Halep

Simona Halep, numărul 2 WTA, stă deja pe bară de luni bune, ultimul meci oficial fiind pe 22 februarie, când a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai. A urmat o perioadă de pauză forțată din cauza pandemiei de coronavirus, iar la reluarea circuitului profesionist urma să o vedem pe Simona Halep la Palermo Ladies Open, primul turneu de la reluarea circuitului WTA. Deși a confirmat inițial participarea, constănțeanca a declinat ulterior invitația organizatorilor turneului din Sicilia, iar următoarea șansă de a o vedea într-o competiție oficială era turneul de la Praga, ce va începe pe 10 august.

Nici aici nu este sigură paryticiparea sportivei noastre. Din cauza restricțiilor de călătorie, Simona Halep s-ar putea să nu poată merge la turneul de la Praga. Cehia a trecut România pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul virus, iar aceste restricții o împiedică pe tenismena româncă să revină pe zgură. O pauză cam lungă deja, dar care nu îi dă Simonei planurile peste cap. Are însă în față perspectiva participării la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows, programat în perioada 31 august – 13 septembrie.

 

Simona Halep, principala favorită la US Open. Se poate alege cu o sumă impresionantă dacă va câștiga turneul

Simona Halep are asigurată prezența pe tabloul principal la US Open, datorită poziției din clasamentul WTA. În urma retragerii liderului mondial Ashleigh Barty, Simona Halep a devenit principala favorită a turneului din America. De altfel, Ashleigh Barty este singura jucătoare din Top 10 care a decis să se retragă de la US Open. Alături de constănțeancă, devenită acum principala favorită, ar mai putea participa jucătoare importante, precum Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Elina Svitolina, Bianca Andreescu, Kiki Bertens, Belinda Bencic, Serena Williams sau Naomi Osaka.

Premiile de la US Open nu sunt deloc de neglijat, chiar dacă sunt cu aproximativ 5 la sută mai mici decât anul trecut. Dacă pentru prezența în primul tur de pe tabloul principal o jucătoare poate încasa 61.000 de dolari, suma ajunge la 100.000 de dolari în turul 2. Prezența în turul 3 este răsplătită cu 163.000 de dolari, iar cea din turul 4 cu 250.000 de dolari. Prezența în sferturile de finală aduce un cec de 425.000 de dolari, iar cea din semifinală, 800.000. Finalista primește 1,5 milioane de dolari, iar cine se va impune la US Open va obține un premiu de 3 milioane de dolari.

Simona Halep a avut cea mai bună evoluție la US Open în 2015, când a ajuns până în semifinale. Premiile totale la US Open în 2020 sunt în valoare 53,4 milioane de dolari (masculin și feminin).

Urmăriți Impact.ro și pe