Un român l-a bătut pe Vladimir Putin. ”Atunci eram subofițer” Cum a fost posibil

Andrei Cezar 06.08.2021, 13:31

Vladimir Putin este unul dintre cei mai temuți lideri ai lumii. Președintele Federației Ruse nu ratează nicio ocazie de a-și arăta atitudinea de ”mascul alpha”, fiind surprins deseori în ipostaze inedite. Memorabile sunt fotografiile cu el la bustul gol în apa rece ca gheața a unui râu în timp ce pescuiește, sau cele în care își arată forța fizică și îndemânarea la Judo. De altfel, Putin are centura neagră cu opt dani la acest sport.

Puțini cunosc însă că un român este singurul om din lume care l-a bătut pe Vladimir Putin, chiar la sportul său preferat.

Un român l-a bătut pe Vladimir Putin. ”Atunci eram subofițer” Cum a fost posibil

Cornel Roman are 68 de ani, la fel ca Vladimir Putin, și a reușit performanța istorică de a-l învinge pe liderul de la Kremlin la Dinamoviada din 1976. Românul s-a întors la Moscova 4 ani mai târziu pentru a participa la Jocurile Olimpice.

În urmă cu doi ani, fostul judoka român a povestit cum s-a desfășurat confruntarea dintre el și Vladimir Putin de la Dinamoiviadă.

”Eu eram subofițer la Academia de Poliție, iar el nu știu ce era (râde).

Știu că am câștigat la puncte greu, foarte greu. Știți că, de obicei, ții minte cine te invinge. Pe cine bați, mai puțin.”, a  spus fostul luptător de judo.

În copilărie, Cornel Roman a făcut fotbal, dar ultrior s-a înrăgostit iremediabil de sportul care avea să îi aducă gloria. El activează în judo de peste 50 de ani. Vladimir Putin în schimb, prarticipă și în momentul de față la turnee demonstrative de judo, fiind posesor al centurii negre cu opt dani.

Întrebat dacă ar avea curaj să îl mai înfrunte încă o dată pe cel supranumit de unii ”cel mai puternic lider al lumii”, Cornel Roman a răspuns că nu se pune problema de curaj, ci de condiție fizică.

”Sincer, curaj am, dar fizic nu mai pot.”, a mai spus fostul judoka.

Cornel Roman este ofițer în rezervă al Ministerului de Interne și se poate mândri cu faptul că este primul român care a participat la JO, la judo. Acum îi pregătește pe copiii dornici să practice sportul de contact.

Un roman l-a batut pe Vladimir Putin. ”Atunci eram subofiter” Cum a fost posibil
Un roman l-a batut pe Vladimir Putin. ”Atunci eram subofiter” Cum a fost posibil

Vladimir Putin, elogii la adresa românului Marius Vizer, președintele IJF

În luna iunie a acestui an, româno-austriacul Marius Vizer a fost reales în funcția de președinte al Federației Internaționale de Judo (IJF), funcție pe care o ocupă din 2007. În urmă cu doi ani, Vladimir Putin, cel care este și președinte de onoare a IJF, l-a vizitat pe Marius Vizer la Budapesta, acolo unde se află sediul forului, pentru a discuta despre viitorul acestui sport.

În discursul său, președintele rus a ținut să-l elogieze pe șeful IJF.

„Din momentul în care aţi fost ales președinte al IJF, în judo au avut loc multe schimbări pozitive. Modificările au făcut judo-ul mai atractiv, cu multe turnee şi evenimente noi. Judo-ul a început să devină un sport global. Aţi adus judo-ul la cel mai înalt nivel. În numele tuturor fanilor judoului doresc să vă mulțumesc pentru munca depusă”, i-a spus Vladimir Putin lui Marius Vizer.

La rându său, președintele IJF a întors gestul lui Vliadimir Putin: „Mulțumesc domnului președinte pentru onoarea pe care mi-a făcut-o. Realizările au fost o muncă de echipă. Este onoarea mea să fac parte din această echipă. De asemenea, şi dumneavoastră ați contribuit foarte mult la dezvoltarea judo-ului și inspirați milioane de judoka prin realizările din viața dumeavoastră”, a declarat Marius Vizer.

Urmăriți Impact.ro și pe