Un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat. Gestul pe care tânărul tocmai îl făcuse pentru ei

Ioana Bucur 20.05.2021, 21:18
Un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat. Gestul pe care tânărul tocmai îl făcuse pentru ei

2021. Un bărbat este ucis într-un mod barbar, chiar de cei care i-au dat viață și ar fi trebuit să îl iubească necondiționat. Motivul? Onoarea familiei. Este cazul ce a cutremurat presa internațională: un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat.

Un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat

Un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat. A fost drogat, înjunghiat, dezmembrat și aruncat la gunoi de oamenii care i-au dat viață, l-au crescut și ar fi trebuit să îi ofere dragoste necondiționată. Execuția lui Babak Khorramdin a fost o crimă de onoare, au explicat cei care i-au devenit călăi, în fața anchetatorilor.

După ce a absolivit Facultatea de Artă Cinematografică din Teheran, Babak Khorramdin și-a părăsit țara natală, mutându-se în Londra. Anii petrecuți în Marea Britanie i-a dedicat artei sale, el realizând mai multe scurtmetraje și lungmetraje ce s-au bucurat de succes în rândul criticilor, inclusiv „Crevice”, „Hole” și „Oath to Yashar”, inspirat din propria sa viață și care spune povestea unui unui tânăr care se mută la Londra și simte lipsa părinților rămași acasă, în Iran. Tocmai dorul de părinți l-a făcut să a decizia ce i-a adus moartea. Khorramdin a făcut un gest incredibil pentru cei care urmau să îi ia viața: și-a făcut bagajele și s-a întoars acasă, pregătit să predea artă cinematografică studenților din Iran.

Un regizor din Iran a fost ucis de propriii părinți pentru că nu era însurat
Babak Khorramdin

„L-am aruncat în cel mai apropiat coș de gunoi, pe stradă, împreună cu soția mea”

Într-o seară, un scandal uriaș a izbucnit în casa părinților săi. Motivul? Faptul că, la 47 de ani, bărbatul era încă necăsătorit. Potrivit agenției de știri Rokna, părinții lui au mărturisit că l-au ucis, i-au tăiat trupul în bucăți și l-au aruncat „în cel mai apropiat coș de gunoi”. În timpul interogatoriului, tatăl lui Babak Khorramdin a recunoscut că și-a ucis și fiica și ginerele, cu câțiva an în urmă, potrivit Mirror.

„Din cauza certurilor pe care le-am avut, l-am sedat duminică dimineață oferindu-i anestezice, apoi l-am înjunghiat mortal. Apoi i-am dezmembrat corpul și l-am aruncat în cel mai apropiat coș de gunoi, pe stradă, împreună cu soția mea”, a povestit tatăl regizorului, în fața anchetatorilor.

Akbar Khorramdin le-a povestit anchetatorilor cum și-a ucis fiul, numind execuția o „crimă de onoare”. Bărbatul a spus că, după ce a fost sigur că Babak nu mai trăia, i-a dus trupul în baie, cu ajutorul soției sale, unde l-au dezmembrat. Au îndesat părți din cadavru într-o valiză și trei saci de gunoi ce au fost găsite, apoi, pe strada Nafisi din Ekbatan, un cartier din vestul Teheranului. Cei doi soți sunt acum în arestul poliției.

Colegii din industria cinematografică au fost șocați când au aflat ce s-a întâmplat. Parviz Jahed, cineast și critic, a scris pe Instagram: „Babak a fost cineast și acum câțiva ani l-am întâlnit deseori în cercurile culturale și artistice din Londra. Am auzit că îi era dor de familie și s-a întors în Iran, iar acum am văzut această veste oribilă și nu-mi vine să cred”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...