Un profesor român a lucrat ca șofer în Spania pentru elevii săi. ”Am vrut să le cumpăr rechizite”

Iancu Andreea 21.09.2020, 09:21
Un profesor român a lucrat ca șofer în Spania pentru elevii săi. ”Am vrut să le cumpăr rechizite”

Chiar dacă traversăm vremuri grele, încă există speranță. Pentru că am auzit adesea expresia „Schimbarea stă în oameni”, un profesor român pare să demonstreze exact aceste cuvinte. Gestul făcut de dascălul din Moldova este demn de laudă. Profesorul a decis să lucreze în timpul propriei vacanțe de vară pentru a asigura rechizite copiilor din școala sa.

A lucrat ca șofer în Spania pentru elevii săi

Vasile Postolachi are numai 30 de ani, însă are o inimă mare. Tânărul profesor de religie din Rădăuți Prut este cunoscut pentru proiectele umanitare, iar unul dintre ele este impresionant. Se pare că ajutorarea semenilor săi reprezintă una dintre credințele sale, dincolo de cea în Dumnezeu. Vasile este profesor de religie și doctor în Teologie, dar și îngerul copiilor sărmani de la granița României cu Republica Moldova.

Dascălul este dedicat trup și suflet meseriei sale și chiar a reușit să schimbe ceva în comunitatea sa. Bărbatul a decis, în urmă cu un an, în timpul vacanței petrecute în Spania la rude să le facă o bucurie copiilor din satul său. Astfel, el a lucrat timp de trei luni ca șofer la un hotel.

„Eram în vacanţa de vară şi am zis că este o oportunitate. Munca nu este ruşinoasă. Am lucrat ca şofer la un hotel din Spania. Duceam turiştii la plajă,înapoi la hotel sau acolo unde avea u nevoie. Toţi banii i-am strâns”, spune Vasile Postolachi, conform adevarul.ro.

Totuși, întors acasă, profesorul a descoperit că au mai existat și alte inițiative caritabile, iar banii pentru rechizite au fost acoperiți. El a păstrat însă banii strânși pentru vara aceasta. Totuși, pandemia și îmbolnăvirea de Covid-19 i-au stricat din planuri.

Vasile Postolachi, profesorul de religie care face eforturi pentru a-și ajuta elevii
Vasile Postolachi, profesorul de religie care face eforturi pentru a-și ajuta elevii

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a face bine”

Banii strânși în Spania au ajuns însă în buzunarul elevilor săi. Profesorul Vasile Postolachi a reușit să ofere patru burse la început de an școlar unor elevi foarte săraci. Doi dintre ei sunt din Republica Moldova, iar ceilalţi doi din comuna Rădăuţi Prut.

„M-am gândit să le cumpăr rechizite prima dată. Apoi tablete că era nevoie pentru şcoala on-line. M-am gândit să le ofer burse ca să înceapă bine şcoala. Burse din banii strânşi. Nu este mult dar este un început. Unul dintre copii, de exemplu, învaţă bine dar a fost abandonat de părinţi. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a face bine”, spune Vasile Postolachi, conform adevarul.ro.

Totodată, pandemia l-a determinat să se gândească la protejarea celorlalți, în ciuda faptului că inclusiv el a suferit din cauza Covid-19. Vasile Postolachi a oferit măști de protecție pentru cei care nu își permiteau unele.

Astfel, ambele maluri ale Prutului se bucură de prezența și grija profesorului de religie. Acțiunile sale însă, nu se opresc aici. El a reușit să strângă o bibliotecă de carte românească pentru elevii din Basarabia. De asemenea, în trecut, s-a împrumutat la bancă pentru a-i duce pe copii în prima lor excursie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...