Este reușita unui profesor de informatică de la sat, care a făcut un clip video în care explică pe înţelesul elevilor cum se face, în mod corect, testarea anti-COVID-19. Ideea i-a venit după ce a văzut videoclipurile promovate de autorităţi. Clipul video postat de profesorul Eduard Alin Grosu a strâns aproape 20.000 de vizualizări, și le explică elevilor, dar şi părinţilor cum se face testarea anti-COVID-19 la domiciliu.
Profesorul predă Informatica la Şcoala Gimnazială din satul Peştera (judeţul Constanţa) și a reușit să găsească un mod facil de a explica tot procesul de testare. În acest fel este de părere că i-a ajutat pe elevi să înţeleagă cum se realizează acest lucru.
Din această săptămână, elevii din România se vor testa în fiecare zi de luni şi joi pentru a vedea dacă s-au infectaat cu SARS-CoV-2, testele urmând a se face la domiciliu, iar rezultatele se trimit la şcoală.
Pentru a putea explica pe îndelete modul de pregătire şi utilizare al testelor de salivă, autoritățile au făcut mai multe clipuri video, în care au fost implicați cei doi miniştri implicaţi în campanie, al Sănătăţii şi cel al Educaţiei.
De curând, în comuna Peştera, un tânăr profesor de Informatică s-a gândit că aceeaşi informaţie poate să fie mult mai ușor de explicat pentru elevi.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Două zile am ambalat teste alături de directorul şcolii, am văzut şi ce videoclipuri oficiale s-au făcut, am văzut că elevii au foarte multe întrebări pertinente, iar noi le trimiteam un videoclip care nu era pe limba lor”. Aşa s-a născut ideea de a face un videoclip „pe limba lor”.
Fiind profesor, ştiu cât de complicat este să ţii elevii atenţi. Nu e neapărat greu, e delicat. Fiind un pic mai glumeţ, mai relaxat este mai uşor de digerat informaţia atunci când este îmbrăcată într-o formă atractivă, a spus profesorul Eduard Alin Grosu, potrivit Adevărul.
Aceste teste au venit în atenția profesorilor mult mai târziu, și abia acum au aflat cum se vor utiliza. Tocmai de aceea, Eduard Alin Grosu crede că este nevoia să simplifice informaţia care trebuie să ajungă la elevi şi părinţi.
Am transformat un lucru serios într-o chestiune amuzantă. Poate pe unii îi poţi forţa prin ceva formal şi responsabil, dar poţi să le îmbraci asta în ceva amuzant. Până la urmă sunt copii, a mai spus profesorul.
Acesta crede că fără simplificarea informației, copiii nu vor putea să se testeze. Cu toate că profesorul a făcut testele cu mult timp înainte de a fi aduse în şcoală, a văzut că nu este atât de simplu, mai ales dacă nu ai experienţă.