Un primar din România a luat șpagă echipat cu mască și mănuși de protecție. A fost filmat și arestat. Video

Alexandru Râmnic 05.04.2020, 11:45
Un primar din România a luat șpagă echipat cu mască și mănuși de protecție. A fost filmat și arestat. Video

Un primar din România a luat șpagă echipat cu mască și mănuși de protecție, semn că nici pandemia nu poate opri astfel de practici. Întreg incidentul a fost filmat și astfel, acesta a fost arestat de autorități.

Primarul unei localități din județul Tulcea a luat mită echipat cu mască și mănuși de protecție

Corupția se adaptează în vremea pandemiei, nu dispare. Exemplul cel mai bun în acest sens l-a reprezentat primarul localității Crișan, din județul Tulcea. Ilie Munteanu este acuzat de luare de mită după ce a fost surprins luând 10.000 de lei de la reprezentantul unei firme de construcții.

În înregistrarea făcută de procurorii de la Direcția Generală Anticorupție se poate observa cum edilul este echipat corespunzător pentru timpurile pe care le trăim, cu mască de protecție pe față și cu mănuși în mâini. Este filmat în timp ce primește un plic cu suma respectivă în mașină, de la reprezentantul firmei de construcții.

Suma era, de fapt, a doua tranșă din cea pe care o ceruse drept mită, adică 20.000 de lei, de la firma respectivă pentru a facilita un contract de executare a unor lucrări publice. Denunțătorul a fost chiar reprezentantul companiei de construcții. Interesant este că profesia de bază a primarului este aceea de polițist!

Primarul, ales după ce a candidat din partea Partidului Social Democrat, a fost reținut vineri seara, acțiunea fiind coordonată de Parchet, împreună cu Direcția Generală Anticorupție. Atunci a fost organizat flagrantul, iar sâmbătă s-a dispus de către Tribunal arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea . În temeiul art. 226 Cod pr.penală, cu referire la art.223 alin. 2 Cod pr.penală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Ilie, pe o durată de 30 de zile, începând cu 04.04.2020 şi până la 03.05 2020, inclusiv. Pronunţată în camera de consiliu, azi 04.04.2020 , ora 13,00”, este motivarea postată pe site-ul Tribunalului Tulcea.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...