Un preot din Iași are o misiune dificilă. Ce i-a spus unei tinere care se învinovățea pentru decesul mamei sale

Un preot din Iași are o misiune dificilă. Ce i-a spus unei tinere care se învinovățea pentru decesul mamei sale

Un preot din Iași are o misiune dificilă. De când a început pandemia cu noul Coronavirus, sute de vieți au fost pierdute în spitalele din toată țara, și la fel a fost și în cazul celor din Iași. Astfel că s-au adunat foarte multe drame ale famiiilor înstrăinate de boală, cum ar fi copii care și-au pierdut părinți și care acum se cred vinovați de moartea lor. Cel mai cumplit momentul este acela când știu că nu vor putea să îi conducă pe ultimul drum, din cauza restricțiilor.

Un preot din Iași are o misiune dificilă

În acest caz, Ioan Olăeru, preotul misionar al Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a reușit să ascundă mai multe povești triste și i-a fost teribil de greu să consoleze pacienții aflați în astfel de situații. Însă cel mai greu caz întâlnit de preot a fost al unei familii. Totul a început atunci când soțul a murit în spital iar soția, încă internată, plângea încontinuu știind că nu poate să meargă la înmormântarea lui. Erau căsătoriți de 40 de ani iar impactul a fost mult prea puternic.

Preotul Ioan Olăeru și-a dat seama cât de periculos este acest virus și cum tinerii mureau pe capete. Astfel că nu este de mirare faptul că a fost depășit de cazurile în care copiii își pierdeau părinții și plângeau din cauză că erau acaparați de sistemul de vinovăție. Este cazul unei mame care a ajuns împreună cu fiica sa la spital. Ele locuiau în aceeași casă, una la parter și cealaltă la etaj iar mama, în vârstă de peste 80 de ani, a decis să se izoleze pentru a nu se infecta. Din păcate, nu a putut scăpa de virus iar ambele femei s-au infectat și au fost transportate la spital. Din nefericire, mama a murit iar fiica a rămas cu un sentiment de vinovăție.

Un preot din Iasi are o misiune dificila
Preotul Ioan Olăeru

O altă experiență tristă a fost atunci când unei fete îi murise mama în spital după ce au ajuns amândouă, bolnave de COVID-19, la spital. Mama de peste 80 de ani nu a putut lupta cu boala. Fiica, după ce a aflat că a murit, și-a dorit să se spovedească și timp de jumătate de oră a plâns în continuu spunând că din cauza ei a murit. Ea o vizita, îi aducea zilnic mâncare și, chiar dacă s-a protejat, a infectat-o, și din această cauză se considera vinovată de moartea mamei. A fost un șoc pentru ea și este greu să încurajezi un om care a trecut prin asta.

Mai întâi, ca să o fac să conștientizeze mai bine, am întrebat-o dacă i-a murit mama și ea a spus că da, și atunci i-am mai adresat o întrebare, dacă a vrut să o omoare sau nu, și a spus că nu ar vrea niciodată așa ceva. Atunci i-am spus că atât timp cât nu a făcut-o intenționat, ci a fost o întâmplare, pentru că nimeni nu poate ști ce i se va întâmpla odată ce e infectat cu această boală, nu trebuie să se simtă vinovată. Iar cu dragostea pe care o avea pentru mama sa și cu lacrimile vărsate se poate ruga pentru mama ei. După o discuție de o oră s-a liniștit. Avea mustrări de conștiință, a spust Ioan Olăeru, duhovnic misionar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, potrivit BZI.