Un preot din Argeș a fost chemat pentru o slujbă la înmormântarea unei femei. Când a văzut ce avea pe gât a oprit totul și a chemat Poliția

Daniela Alexandru, Anca Manolica 22.12.2020, 21:31
Un preot din Argeș a fost chemat pentru o slujbă la înmormântarea unei femei. Când a văzut ce avea pe gât a oprit totul și a chemat Poliția

Caz șocant în comuna argeșeană Pietroșani, unde rudele unei femei, care s-a sinucis, au vrut să o îngroape fără să anunțe autoritățile. Alaiul de înmormântare aproape ajunsese la groapă când preotul a observat urma de laț de la gâtul femeii, a oprit slujba și a chemat Poliția. Asta spre disperarea rudelor, care l-au somat pe preot să continue. Acesta, însă, nici nu a vrut să audă.

Preotul din Argeș care a oprit înmormântarea și a chemat Poliția. Ce voiau, de fapt, rudele

Inspectoratul de Poliție Argeș a remis un comunicat de presă prin care se arată că agenții Secției de Politie Rurală Domnești au constatat, în seara zilei de luni, că într-o gospodărie din comuna Pietroșani, era în desfășurare un priveghi, cu participarea unui număr mare de persoane.
“S-a stabilit că, la locația respectivă, aparținătorii unei femei de 73 de ani se aflau la priveghi, fiind luate măsurile de limitare a numărului de participanți, respectiv de sancționare a persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Din verificările preliminare, polițiștii au constatat ca membrii familiei făcuseră toate pregătirile pentru înhumare, fără a sesiza autoritățile, deși decesul ar fi survenit prin spânzurare”, se arată în comunicat.

Rudele femeii au trebuit sa opreasca slujba de inmormantare

Presa locală argeșeană (epitesti.ro) scrie că preotul este cel care a observat că persoana decedată are, în zona gâtului, un șanț traumatic specific persoanelor care s-au spânzurat și a anunțat autoritățile, deși toate demersurile creștinești fuseseră făcute. E posibil ca rudele să fi ascuns faptul că femeia s-a sinucis ca să-i poată organiza o slujbă creștinească Conform IPJ Argeș, membrii familiei ar fi efectuat demersuri pentru a obține ilegal actul de constatare al decesului, ascunzând cauza reală a morții. Acum polițiștii au deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. “Persoana decedată a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală Curtea de Argeș, cauză decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării autopsiei. Totodată, polițiștii desfășoară cercetări și cu privire la modul în care au fost eliberate documentele constatatoare de deces.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI