Un preot a fost înmormântat de altă familie în Satu Mare. Reacția uluitoare a spitalului

Mirabela Vasile 19.09.2020, 09:44
Un preot a fost înmormântat de altă familie în Satu Mare. Reacția uluitoare a spitalului

Preot înmormântat de altă familie în Satu Mare. Cum a fost posibil? Un incident scandalos a avut loc în urmă cu puțin timp la Carei, județul Satu Mare. Se pare că trupul neînsuflețit al unui preot din satul Dacia a ajuns la o altă familie care l-a îngropat. Ioan Panusciac avea 53 de ani și era preot la Biserica ”Sființi Apostoli Petru și Pavel”. Acesta a ajuns din eroarea angajaților de la Prosectura Spitalului Carei la altcineva. Managerul Spitalului a confirmat încurcătura făcută. Elisabeta Racz a transmis familiilor implicate ”scuzele de rigoare și condoleanțe”.

Preotul care a fost înmormântat de altă familie

Ioan Panusciac era internat la Spitalul Județean Satu Mare cu pneumonie. În ultimele zile însă, a primit suport medical la Spitalul Carei, acolo unde s-a și stins din viață. Direcția de Sănătate Publică a ținut să anunțe că preotul decedat era infectat cu noul coronavirus. Pe 18 septembrie, Ioan Panusciac trebuia să fie condus pe ultimul drum. Problema este că rudele nu au putut ridica trupul neînsuflețit de acolo. Motivul era simplu, mortul nu mai exista acolo.

Angajtul de la morga a gresit etichetele trupurilor neinsufletite
Angajtul de la morga a gresit etichetele trupurilor neinsufletite

Eliza Racz a venit cu explicații pentru a face lumină în această încurcătură

Joi, un bărbat îndurerat s-a dus să ridice trupul buncii sale care avea 80 de ani, de la Prosectura Spitalului. Omul a recunoscut cadavrul și a trimis o firmă de pompe funebre să ridice trupul neînsuflețit. Problema cea mare a venit când sistemul de refrigerarea a morgii s-a stricat. Angajatul de acolo a scos toate cadavrele până când problema s-a soluționat. Astfel, acesta a încurcat etichetele.

Firma de pompe funebre angajată de bărbatul care trebuia să își înmormânteze bunica a primit de la angajatul de la Prosectură cadavrul preotului. Vineri dimineața, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii.

Preotul va fi deschumat și va fi înmormântat de familia sa

Cel mai probabil, părintele Panusciac urmează să fie deshumat și reînhumat în locul corespunzător.

În cazul angajatului vinovat s-a deschis o anchetă administrativă de către conducerea Spitalului Municipal Carei. Între timp, bărbatul a fost suspendat.

”Corpul neînsuflețit al preotului ar fi fost luat de o familie din Satu Mare. Joi, a și fost îngropat. Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este o situație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat.”, a declarat managerul spitalului.

Urmăriți Impact.ro și pe