Un polițist din Timiș, reținut de colegi de la locul de muncă. Le dădea amenzi oamenilor, deși nu făcuseră nimic

Stan Filon 29.09.2022, 15:57
Un polițist din Timiș, reținut de colegi de la locul de muncă. Le dădea amenzi oamenilor, deși nu făcuseră nimic

Un polițist din Timiș a fost reținut chiar în timpul serviciului. Mascații au descins la sediul poliției din localitatea Dumbrăvița și l-au săltat pe omul legii. Încă nu se știe de ce, dar acesta își făcuse un obicei din a amenda oamenii din localitate fără vreun motiv anume. Mai mult, el nici nu se deplasa pentru a aplica amenzile respective, deoarece le întocmea direct de la birou. Acum este acuzat de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Un polițist din Timiș, reținut de colegi de la locul de muncă

Oamenii din localitatea Dumbrăvița au sesizat că primesc din ce în ce mai multe amenzi, fără a încălca în vreun fel legea. Mulți dintre ei au și plătit amenzile respective, însă alții au sesizat organele abilitate. Procurorii au observat că polițistul respectiv întocmea amenzi în fals. Acesta chiar semna în locul contravenienților! Astfel, s-a ajuns la descinderi la postul local de poliție, de unde a fost reținut polițistul care îmbogățea ilegal bugetul local. Oamenii legii au ridicat și mai multe documente.

Magistraţii de la Tribunalul Timiş au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele poliţistului care dădea amenzi ilegale, pe care l-au acuzat de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Un politist din Timis, retinut de colegi de la locul de munca
Un politist din Timis, retinut de colegi de la locul de munca

Îmbogățea bugetul local cu amenzi ilegale

„În data de 28.09.2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş, au efectuat trei percheziţii domiciliare în localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, în urma cărora, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri, în vederea continuării cercetărilor. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals”, a transmis IPJ Timiş, potrivit news.ro.

„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Rămâne de văzut acum ce a declarat polițistul în fața procurorilor și cum și-a justificat faptele care aparent nu au nicio noimă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...