Unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Sectorul 3 din București va dispărea

Ciprian Ioana 04.04.2019, 12:34
Unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Sectorul 3 din București va dispărea

Mai multe locuri de joacă și terenuri de sport dintr-un parc din Sectorul 3 din București vor fi desființate. În locul lor vor fi ridicate blocuri.

Primăria Sectorului 3 s-a apucat să demonteze suprafețele de cauciuc din locurile de joacă din Parcul Constantin Brâncuși. La fel se va întâmpla și cu terenurile de sport din zonă.

Decizia e luată din cauza unei hotărâri definitive a instanței. Parcul a fost retrocedat în urmă cu zece ani, iar între timp, proprietarii au dat Primăria în judecată și au câștigat.

Pe spațiul verde vor fi construite blocuri de 10 etaje

La sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un Plan Urbanistic ce permite construirea de clădiri pe spațiile verzi din parcul Constantin Brâncuși, care au fost retrocedate.

Planul urbanistic a fost elaborat de Primăria Sectorului 3. Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul a declarat că a depus o plângere penală la DNA din cauza adoptării acestui PUZ.

În opinia sa, documentul e nelegal și atrage atenția că Primăria Capitalei beneficiază de pârghii pentru a salva parcul. Poate alege, de exemplu, să cumpere spațiul verde.

Ce spune Primăria Sectorului 3

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a reacționat pe Facebook. Într-o postare video, acesta explică faptul că parcul a fost retrocedat de predecesorii săi.

I-a numit pe aceștia „ticăloși”.

De ce suntem obligati sa ridicam mobilierul din Parcul Brancusi?

Detalii despre eliberarea zonei care a fost retrocedata, in urma cu mai multi ani, in Parcul Constantin Brancusi. De ce trebuie Primaria Sectorului 3 sa ridice mobilierul stradal care a ramas acolo? Cum arata locul de joaca ce a fost relocat pe un teren domeniu public, in apropiere? De ce apar toate aceste situatii? #iLoveS3

Publicată de Robert Negoita pe Joi, 4 aprilie 2019


”Din nefericire, în activitatea noastră de la Primărie mai avem și evenimente triste, momente complicate, situații în care trebuie să luăm o decizie. Sunt ticăloși, nu mă feresc să spun că sunt ticăloși cei care au retrocedat spații verzi, locuri de joacă și ne-au pus în situația în care noi trebuie să le eliberăm. Avem procese în instanță în care așa zișii proprietari care au fost nelegal puși în posesie, și acum cer despăgubiri pentru că un leagăn și un tobogan le ocupă terenul și de asta trebuie să le plătim despăgubiri pentru chestia asta. Poate cineva se gândește că despăgubirile sunt de bun-simț. Vă asigur că nu. Experții și instanțele le dau dreptate și ne văduvesc bugetele cu sute de mii de euro pe an”.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe