Un pacient de la centrul de psihiatrie din Prahova a murit după ce ar fi fost bătut de un angajat. Cum s-au desfășurat faptele

Iancu Andreea 07.08.2021, 17:28
Un pacient de la centrul de psihiatrie din Prahova a murit după ce ar fi fost bătut de un angajat. Cum s-au desfășurat faptele

Situație îngrijorătoare la centrul de psihiatrie din Prahova, unde un pacient internat a murit după ce ar fi fost bătut de un angajat. Potrivit surselor judiciare care au preluat cazul, bătrânul ar fi decedat în urma loviturilor primite. Acuzațiile extrem de grave au devenit motiv de anchetă, procurorii stabilind care au fost condițiile în care s-au desfășurat faptele. Totul ar fi pornit de la un conflict pe care pacientul l-a avut cu un altul.

Un pacient de la centrul de psihiatrie din Prahova a murit după ce ar fi fost bătut de un angajat

Acuzații extrem de dure au apărut în centrul de psihiatrie din Prahova, unde un pacient a murit după ce ar fi fost bătut de un angajat. Se pare că un infirmier, responsabil de îngrijirea celor internați în cadrul centrului, ar fi fost cel care a dus la decesul bărbatului de 61 de ani. Pacientul ar fi murit în urma loviturilor primite de la infirmier.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, se afla internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Călinești, județul Prahova, și ar fi intrat într-un conflict cu un alt pacient. Infirmierul ar fi fost cel care a intervenit între cei doi, pentru a calma spiritele, însă a ajuns să facă mai mult rău. Angajatul ar fi ales să îl lovească pe pacientul de 61 de ani, care în urma loviturilor a decedat.

Un pacient de la centrul de psihiatrie Prahova a murit după ce a fost bătut
Un pacient de la centrul de psihiatrie Prahova a murit după ce a fost bătut

Ce se întâmplă cu infirmierul. Procurorii au schimbat încadrarea faptei sale

IPJ Prahova a anunțat că polițiștii au fost sesizați în cursul zilei de joi de către angajații Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică din Călinești, după ce pacientul de 61 de ani a murit. Chiar în cursul aceleiași zile, polițiștii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, însă acțiunea efectivă a avut loc abia a doua zi. După necropsie, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a considerat că este necesară modificarea încadrării din “ucidere din culpă” în “loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”.

Potrivit unor surse judiciare, care au făcut declarații pentru Mediafax, victima ar fi fost parte dintr-un conflict cu un alt pacient, confirmând că infirmierul a încercat să calmeze spiritele și l-a lovit pe bărbatul în vârstă de 61 de ani, care și-a pierdut viața ulterior. Rămâne de văzut ce vor stabili procurorii în urma anchetei deschise în acest caz al morții suspecte a pacientului de la spitalul de psihiatrie.

Urmăriți Impact.ro și pe