Un orfan din România l-a impresionat pe prim-ministrul Marii Britanii. Ce l-a învățat pe Boris Johnson

Ana Anitoiu, Iulia Statie 12.01.2022, 14:16
Un orfan din România l-a impresionat pe prim-ministrul Marii Britanii. Ce l-a învățat pe Boris Johnson

Un orfan din România născut într-o comună sătmăreană l-a impresionat pe prim-ministrul Marii Britanii. Băiatul în vârstă de 13 ani trăiește de mai mulți ani în această țară și i-a dat o lecție lui Boris Johnson, în timpul unei vizite a oficialului la școala la care învață el. Evenimentul a avut loc în cadrul unei campanii a Partidului Conservator.

Ce lecție i-a dat orfanul din România prim-ministrului britanic

Băiatul se numește Alin Miclea și a fost născut în comuna Socond, judeţul Satu Mare. Rămas orfan, el este crescut de unchiul său în Marea Britanie, unde locuiește de opt ani. Adolescentul nu s-a temut să stea de vorbă cu premierul Boris Johnson, ba chiar și să-i dea o lecție, iar oficialul s-a arătat cu adevărat interesat de istețimea lui.

Alin Miclea, elev în clasa a VIII-a la şcoala Oakwood, i-a arătat lui Boris Johnson cum se calculează perimetrul unui obiect. Ulterior, conducerea instituției de învățământ l-a lăudat pentru încrederea în sine cu care s-a prezentat în faţa premierului.

„A fost fantastic să pot să stau de vorbă cu aceşti copii şi cu profesorii despre toate lucrurile pe care le-au făcut pentru a putea trece de pandemie, eforturile pe care le-au făcut pentru a se asigura că sunt respectate regulile de distanţare socială, eforturile depuse pentru ca elevii să înveţe în sistem online. Este grozav că acum sunt toţi înapoi în bănci, la şcoală”, a spus Boris Johnson.

Un orfan din Romania l-a impresionat pe prim-ministrul Marii Britanii
Boris Johnson

Motivele pentru care Marea Britanie nu a închis școlile după apariția variantei Omicron

În ciuda faptului că se confruntă cu o medie zilnică a noilor cazuri de Covid-19 de aproape 200.000 și a faptului că specialiștii în sănătate au avertizat că varianta Omicron este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini, Marea Britanie nu a închis școlile și nu a impus restricții dure.

La baza acestei decizii au stat două motive. În primul rând, faptul că varianta Omicron, deși este mai contagioasă, ar provoca rar forme grave de Covid-19. Apoi, pentru că aproximativ 80% din populație este vaccinată împotriva coronavirusului.

„Trebuie să ne resemnăm cu ideea că va trebui să trăim cu Covid şi, din acest motiv, guvernul britanic va face totul pentru a evita alte măsuri restrictive împotriva răspândirii variantei Omicron”, a explicat ministrul britanic Sănătăţii, Sajid Javid.

Boris Johnson continuă să promoveze campania de vaccinare anti-Covid-19 în Marea Britanie și respectarea măsurilor de siguranță. Și cu ocazia vizitei la școala la care învață copilul român rămas orfan și stabilit în această țară, prim-ministrul britanic a amintit că este nevoie să fie respectate și mai departe reguli stricte pentru distanţare şi pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe