Un oraș important din România va rămâne fără apă caldă. Motivul e fabulos

Raluca Juncu 28.06.2020, 16:52
Un oraș important din România va rămâne fără apă caldă. Motivul e fabulos

În mijlocul verii, locuitorii orașului Deva vor rămâne fără apă caldă după ce termocentrala Mintia urmează să fie oprită, chiar din această noapte. Câte locuințe rămân concret fără apă caldă și care este motivul?

„Ne confruntăm cu un sabotaj al Ministerului Economiei”

În plină vară, dar și în vreme de pandemie, peste 4.000 de apartamente din Municipiul Deva vor rămâne fără apă caldă în următoarele zile, anunță liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

„Suntem cu 30% din municipiul Deva pe termoficare centralizată şi practic 4.600 de apartamente vor rămâne fără agent termic, până miercuri”, a declarat, Cristian Iştoc, la Digi 24.

4.600 de apartamente din Deva vor rămâne fără apă caldă, până miercuri. Foto: Inquam Photos / Tudor C Costache
4.600 de apartamente din Deva vor rămâne fără apă caldă, până miercuri. Foto: Inquam Photos / Tudor C Costache

Liderul sindical spune că din cauza inundațiilor din orașele Lupeni și Vulcan din Valea Jiului, nu va mai fi disponibil cărbune pentru ca centrala Mintia să poată fi funcțională. Bărbatul spune că Termocentrala Mintia necesită o cantitate minimă de 1.700 de tone de cărbune pe zi, în vreme ce Valea Jiului mai furnizează doar 600 de tone pe zi în prezent.

„Ne confruntăm cu un sabotaj al Ministerului Economiei. Suntem la a doua oprire la zero, din ultimele două săptămâni, din lipsa stocurilor de cărbune, ne confruntăm cu refuzul Ministerului Economiei de a asigura stocurile de cărbune din rezerva de stat”, a mai spus Iştoc.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, spune că se lucrează la evacuarea apei din Mina Lupeni, o precedură care ar putea să dureze, potrivit estimărilor sale, aproximativ două zile.

„Se lucrează la evacuarea apei din Mina Lupeni, procedură care o să dureze, credem noi, vreo două zile. În acest timp o să pornească şi abatajul de la Mina Livezeni, unde s-a deschis un nou front de lucru.

De luni se vor face probele la noul abataj şi sperăm că de marţi, cel mai târziu miercuri, să începem producţia de cărbune la Mina Livezeni. Tot cărbunele va ajunge la termocentrala Mintia, care va porni”, a declarat, duminică, administratorul special al CEH, potrivit Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe