Un oraș din România se revoltă din cauza Lidl. Sunt acuzații de interese ascunse, la ce s-a ajuns

Stan Filon, Diana Timișoreanu 28.09.2021, 09:55
Un oraș din România se revoltă din cauza Lidl. Sunt acuzații de interese ascunse, la ce s-a ajuns

Comunitatea dintr-un oraș din România se revoltă din cauza Lidl, care dorește să deschidă un magazin chiar în centrul orașului cunoscut tuturor pentru produsele sale naturale și foate gustoase, produse după rețete românești, vechi de sute de ani.

Un oraș din România se revoltă din cauza Lidl și Penny

Ei bine, producătorii din stațiunea Bran se opun deschiderii unui magazin Lidl chiar în centrul orașului. Oamenii spun că deschiderea magazinului ar însemna falimentul automat al tuturor producătorilor din zonă. Aceștia acuză autoritățile locale că s-au întrunit ”noaptea, ca hoții”, pentru a aproba planul celor de la Lidl.

Consiliul Local al Comunei Bran a emis Proiectul de Hotărâre nr. 123CL/16.08.2021, privind emiterea avizului de oportunitate pentru documentația urbanistică – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”Construire centru comercial, gospodărire apă și împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces și amplasare mijloace publicitare”, precum și Proiectul de Hotărâre nr. 123CL/16.08.2021, privind emiterea avizului de oportunitate pentru documentația urbanistică – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”Schimbare destinație teren din zona de locuințe și funcțiuni complementare în zonă de instituții și servicii pentru amplasare spații comerciale”.

Un oras din Romania se revolta din cauza Lidl
Un oras din Romania se revolta din cauza Lidl

Producătorii locali spun că vor da faliment

Termenul legal expira la data de 22 septembrie 2021, dar avizele comisiilor au fost discutate și date înainte de acest termen, pe 19 septembrie 2021, “noaptea, ca hoții”, potrivit unor surse citate de gândul.ro.

În aceeași situașie se află și cei de la Penny, care doresc și ei un magazin în centrul Branului. În 2019, solicitarea lor a fost respinsă, iar în 2020 au revenit cu aceleași solicitări, însă mascate. Cei care au depus cererile au fost chiar proprietarii terenului unde ar urma să fie construit magazinul Penny.

Consiliul Local Bran urmează să voteze pe data de 30 septembrie și să adopte hotărârea prin care se avizează sau nu elaborarea celor două Planuri Urbanistice ale Lidl și Penny. Un vot negativ la acest moment ar stopa procedura de construire a magazinelor Penny și Lidl și ar da posibilitatea producătorilor locali să se dezvolte în continuare.

Aceștia spun că deschiderea magazinelor ar falimenta pur și simplu afacerile din zonă. În plus, ar aglomera și mai mult traficul rutier și așa foarte problematic din localitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...