Un nou virus în România. West Nile a fost confirmat în București. Care sunt zonele în care au fost localizați țânțarii purtători

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 17:09
Un nou virus în România. West Nile a fost confirmat în București. Care sunt zonele în care au fost localizați țânțarii purtători

Un nou virus a fost depistat în România. West Nile a fost confirmat în București de către reprezentanții Institutului Cantacuzino. Iată care sunt zonele în care au fost localizați țânțarii purtători.

Cum se transmite virusul West Nile și ce efecte are asupra oamenilor

West Nile, din familia Flaviviridae, se întâlnește în regiunile temperate și tropicale. Virusul este originar din Egipt și se întâlnește adesea în Africa, Orientul Mijlociu şi anumite regiuni ale Asiei. Totuși, uneori depășește aceste zone.

Virusul West Nile infectează câinii, pisicile, păsările, caii, liliecii, sconcșii, veverițele și iepurii domestici, dar și oamenii. Principala cale prin care se transmite la om este prin înțepătura unui țânțar infectat.

În ciuda faptului că aproximativ 90% dintre persoanele infectate cu West Nile nu prezintă niciun simptom, virusul poate avea și efecte grave. Acesta poate provoca meningita sau encefalita West Nile. În alte cazuri poate da doar o ușoară stare de febră.

Un nou virus in Romania. West Nile a fost confirmat in Bucuresti. Care sunt zonele in care au fost localizati tantarii purtatori
Virusul West Nile se transmite la oameni prin intepatura unui tantar purtator

În ce zone din București au fost identificați țânțari purtători de West Nile

După ce a fost confirmat West Nile în București, Primăria Capitalei a intensificat tratamentele de combatere a țânțarilor ce ar putea fi purtători ai virusului în zonele cuprinse între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, dar și în cartierul Crângași.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a decis să se înceapă mai devreme cel de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor din totalul de 14 tratamente stabilite pentru acest an. Acest program funcționează pentru toate parcurile din Capitală: Cișmigiu, Carol, Tineretului, Herăstrău, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național și altele.

Această campanie are loc în fiecare zi, începând de la marginea Bucureștiului către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din Capitală. În următoarele zile, se va face dezinsecție în toate cartierele bucureștene pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB, cum ar fi spitale și cimitire, dar și în rețelele de termoficare ce aparțin Companiei Municipale Termoenergetica.

Bilanțul pandemiei de coronavirus în România

Astfel, pericolul infectării cu virusul West Nile se adaugă celui al infectării cu noul coronavirus. Până în prezent, de la izbucnirea pandemiei, au fost confirmate 1.082.057 de cazuri de Covid-19 în România, iar 1.047.117 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 104 noi cazuri de Covid-19 în țară, după ce au fost făcute 12.038 de teste RT-PCR (4.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.357 la cerere) și 14.587 de teste rapide antigenice. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...