Un nou succes pentru Pavăl Holding. Ce loc ocupă compania „fraţilor Dedeman” în topul celor mai valoroase firme din ţară

Beatrice Dumitru 26.11.2021, 09:11
Un nou succes pentru Pavăl Holding. Ce loc ocupă compania „fraţilor Dedeman” în topul celor mai valoroase firme din ţară

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat lovitura în pandemie. Dacă în 2020 au ocupat primul loc în topul celor mai profitabile companii din România, anul acesta au înregistrat un nou succes. Pavăl Holding se numără printre cele mai valoroase companii din țară. Iată la ce sumă a fost evaluată.

Pavăl Holding, în topul celor mai valoroase 100 de companii

În 2020, Pavăl Holding, vehiculul de investiții al fraților Dragoș și Adrian Pavăl, a ocupat primul loc în topul celor mai profitabile companii din România. Firma a înregistrat un profit net de 3,3 miliarde de lei (690 milioane de euro). Cei doi frați mai investesc și în imobiliare, industria auto şi au participaţii la companii de pe Bursă.

Și anul acesta a fost unul foarte bun pentru frații „Dedeman”. Pavăl Holding se află printre cele mai valoroase 100 de companii din economia românească. Holdingul a intrat direct pe locul al patrulea al clasamentului, fiind evaluată la 4,2 miliarde de euro. În ceea ce privește topul celor mai valoroase afaceri cu capital privat românesc, Pavăl Holding ocupă prima poziţie, depășind Banca Transilvania, notează zf.ro.

Un nou succes pentru Pavăl Holding. Ce loc ocupă compania
Pavăl Holding, în topul celor mai valoroase companii.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al fraților Pavăl, prin care operează și Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Dar aceștia investesc și în companii listate la Bursa de la Bucureşti, iar firma are participații la Transelectrica, Alro Slatina, Electrica sau Cemacon.

Frații „Dedeman” l-au detronat pe Ion Țiriac

Pandemia nu i-a afectat deloc pe frații Pavăl, din contră. În acest context, anii 2020 şi 2021 au adus o creştere puternică pe piaţa de bricolaj, pentru că oamenii au stat acasă și au investit în renovarea locuințelor.

Frații „Dedeman” au reușit să-l detroneze pe Ion Țiriac din fruntea topului celor mai bogați oameni din România, făcând din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară. Cei doi au povestit că au intrat în afaceri în anul 1992, când și-au deschis un butic în Bacău.

”Am înfiinţat o firmă şi am închiriat un spaţiu de 16 metri pătraţi, pe care l-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am improvizat nişte tejghele din lemn şi din sticlă şi am început să vindem. Câştigam într-o lună zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician,” au povestit frații „Dedeman”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...