Un nou sistem plug-in hybrid pentru DS 9. Ce performanțe are și cât costă

Bogdan Bârliga 02.12.2021, 13:46
Un nou sistem plug-in hybrid pentru DS 9. Ce performanțe are și cât costă

Nava amiral a DS Automobiles primește un nou sistem de propulsie plug-in hybrid. DS 9 beneficiază acum de trei sisteme electrificate cu puteri cuprinse între 225 CP și 360 CP.

Noul sistem de motorizare este disponibil pe varianta DS 9 E-TENSE 250 și poate să ofere o autonomie în modul electric de până la 70 de kilometri.

DS 9 E-Tense 250 – date tehnice

Noul sistem de propulsie plug-in hybrid este compus dintr-un motor pe benzină în patru cilindri cu 200 CP și o unitate electrică cu 110 CP. Puterea totală a sistemului este de 250 CP și acest raport poziționează DS 9 E-Tense 250 la mijlocul gamei electrificate.

Un nou sistem plug-in hybrid pentru DS 9. Ce performanțe are și cât costă

La lansarea comercială DS 9 primea două sisteme plug-in Hybrid:  E-Tense 225 și E-Tense 360. Cea din urmă este varianta de top cu o puterea totală a sistemului de 360 CP.

Motorul electric folosit pentru DS 9 E-Tense 250 este alimentat de o baterie cu o capacitate de 15.6 kWh. Conform stadardului WLTP în ciclul urban oferă o autonomie de 70 de kilometri în model electric și în ciclul urban mixt aproximativ 61 de kilometri autonomie.

Cu încărcătorul standard de 7.4 kW bateria lithium-ion se poate încărca complet în aproximativ două ore și 23 de minute.  DS 9 dispune de un sistem de recuperare a energiei ce încarcă bateria în fazele de decelerare sau frânare.

DS 9 E-Tense 250 poate rula în modul full electric cu maxim 135 km/h și are viteza maximă limitată la 240 km/h.

Ce trebuie să știm despre DS 9

Acest model este construit pe platforma EMP2 V2.3 și are o lungime de 4,93 metri, 1,93 metri lățime și o înălțime de 1,46 metri. Sedanul beneficiază de un ampatament de 2,90 metri ce oferă un spațiu generos pentru pasagerii spate.

Pentru interior sunt oferite materiale premium caracteristice brandului premium al Grupului PSA. Se pot alege mai multe combinații de piele și materiale precum aluminiu. În față, dar și în spate scaunele sunt încălzite, ventilate și au funcție de masaj.

Un nou sistem plug-in hybrid pentru DS 9. Ce performanțe are și cât costă

Este disponibil un sistem de sunet Hi-Fi FOCAL Electra de 515W, special conceput pentru DS 9, care beneficiază de tweetere noi cu grilaj din inox, alături de 14 difuzoare repartizate în habitaclu pentru o experiență audio demnă de un auditorium.

Sistemul DS Active Scan Suspension disponibil pe acest model folosește  o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului și mai mulți senzori care scanează în timp real imperfecțiunile drumului.

Datele sunt transmise către un calculator și se acționează independent fiecare roată. În funcție de informațiile pe care le primește, calculatorul face suspensia mai tare sau mai moale.

DS 9 beneficiază de condusul semi-autonom de nivel 2 capabil să funcționează la viteze de până la 180km/h.

Un nou sistem plug-in hybrid pentru DS 9. Ce performanțe are și cât costă

Cât costă DS 9 E-Tense 250

În oferta DS Automobiles pentru Franța prețul acestei variante începe de la 58.000 de euro. În România nu avem la acest momentu prețurile pentru DS 9 E-Tense 250, dar varianta de intrare în gamă E-Tense 225 se vinde cu prețuri care încep de la 61.900 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...