Un nou Paşte la distanţă faţă de cei dragi. Virgil Musta, semnal de alarmă: „Lumea nu mai respectă regulile”

Ioana Bucur, Daria Petrescu 28.02.2021, 08:03
Un nou Paşte la distanţă faţă de cei dragi. Virgil Musta, semnal de alarmă: „Lumea nu mai respectă regulile”

Ne așteaptă un nou Paște la distanță față de cei dragi. Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: nu se mai respectă regulile, în condițiile în care suntem la un pas de un al treilea val al pandemiei, iar acest lucru ar putea duce la compromiterea sărbătorilor din acest an.

Virgil Musta avertizează: Ne așteaptă un nou Paște la distanță față de cei dragi

Numărul cazurilor noi de infecții Covid-19 a crescut simțitor în ultima perioadă. Dacă trendul ascendent va continua, românii ar putea avea parte de al doilea Paște la distanță față de cei dragi, a avertizat medicul Virgil Musta.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro.

Virgil Musta, despre un nou Paşte la distanţă faţă de cei dragi
Virgil Musta. Inquam Photos / Cornel Putan

Un nou Paște la distanță de cei dragi, un scenariu ce „este, exclusiv, responsabilitatea noastră”

Medicul a mai spus că, în condițiile în care nu se vor respecta regulile de prevenție, iar procesul de vaccinare va fi împiedicat de refuzul oamenilor de a se imuniza, „Paștele ar putea fi compromis”. Dacă nu se vor lua măsuri penru oprirea creșterii numărului de infectări, am putea petrece Paștele la fel ca și Crăciunul, departe de familia extinsă și prieteni.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Al treilea val al pandemiei de Covid-19

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și actual deputat PSD în Parlament, a vorbit despre posibilitatea ca România să se confrunte cu un al treilea val al pandemiei de Covid-19, mai ales în contextul apariției noilor tulpini de SARS-CoV-2.

„Există posibilitatea ca România să fie afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus. Nici în prima situație nu s-a întâmplat nimic. Exercițiile în ministerul Sănătății nu au fost de rezolvarea problemelor, ci de comunicare și imagine. Ministrul Sănătății trebuie să fie dedicat și să-și facă treaba”, a mai spus Rafila, în emisiunea lui Marius Tucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...