Un nou lot de autostradă, deschis pe 30 noiembrie, în România. E vorba de 25 de kilometri de şosea

Nicu Stan 30.11.2021, 08:42
Un nou lot de autostradă, deschis pe 30 noiembrie, în România. E vorba de 25 de kilometri de şosea

Un nou lot de autostradă va fi deschis circulației pe 30 noiembrie, în România. Este vorba de 25 de kilometri de şosea, iar autoritățile anunțau că mai sunt de făcut doar câteva lucruri minore pentru finalizarea noului tronson. În plus, drumul va fi inaugurat fără ”festivisme și tăieri de panglici”.

Se deschide un nou tronson de autostradă în România astăzi. Cât măsoară noul drum

Un nou tronson de autostradă va fi dat în folosință în țara noastră. Este vorba despre austostrada Sebeș-Turda, care va fi deschisă complet circulaţiei începând de astăzi, 30 noiembrie.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spunea că au mai rămas de finalizat doar „câteva lucruri minore”, astfel că astăzi după-amiază se va deschide circulația și pe Lotul 2, însă „fără festivisme” și „fără tăieri de panglică”.

Sorin Grindeanu nu inaugureaza cu fast Lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda
Sorin Grindeanu nu inaugureaza cu fast Lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda

Sorin Grindeanu a verificat personal lucrările pe A10

Astfel, începând din 30 noiembrie șoferii vor putea circula pe austostrada Sebeș-Turda, A10, aceasta urmând a fi deschisă complet.

„Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR. Având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate pana mâine (n.r. marți). Mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2, Sebeş-Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat de vineri.

Nu este loc de festivism

Lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, fără festivisme, fără tăieri de panglicim, fără chestiuni care nu îşi au locul, pentru că nu e loc de festivism” a declarat ieri Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Restricții de viteză pe noul lor de autostradă

Lotul 2, care va lega Alba Iulia Nord și Aiud, va fi deschis circulației mâine, 30 noiembrie 2021, cu restricții de viteză.

Pe tot lotul, viteza va fi limitata la 100 de kilometri la oră, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură bandă de sens, viteza va fi limitată la 60 de kilometri la oră. Asta se va întâmpla până în luna aprilie a anului 2022, acesta fiind termenul asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor.

Nicolae Ciucă, despre dezvoltarea infrastructurii de transport

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă spune că dezvoltarea infrastructurii de transport din țara noastră este un punct important în programul de guvernare.

”Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce țării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât și prin creșterea economică firească generată de viteza și calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toți cei implicați în finalizarea proiectului de față și le urez succes celor angajați în proiecte similare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți Impact.ro și pe