Un nou lot de autostradă, dat în folosinţă din decembrie. E vorba de zeci de kilometri

Nicu Stan 15.11.2021, 15:56
Un nou lot de autostradă, dat în folosinţă din decembrie. E vorba de zeci de kilometri

Un nou lot de autostradă va fi dat în folosinţă din decembrie în România. Este vorba despre zeci de kilometri noi de drum. Autostrada va fi deschisă însă doar pe un singur sens de mers, pe o porțiune, până la primăvară.

Se deschide un nou lot de autostradă în România. Zeci de kilometri de drum vor fi gata în scurt timp

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, A10, construit de compania greacă Aktor, ar putea fi deschis circulației rutiere pe data de 1 Decembrie. De asemenea, drumul va fi disponibil circulației doar cu o bandă pe sens în zona alunecării de teren de la Oiejdea, până în primăvară.

Porțiunea de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud ar putea fi funcțională chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, conform Unirea. Lotul 2, care măsoară 24 de kilometri este asfaltat, cu excepția zonei de la alunecarea din satul Oiejdea. În plus, au fost realizate ultimele asfaltări în zona nodului rutier Teiuș, în dreptul pasajului peste calea ferată și la kilometrul 40 al autostrăzii.

Lotul Sebes-Turda va fi dat in folosinta pe 1 Decembrie
Lotul Sebes-Turda va fi dat in folosinta pe 1 Decembrie

Ce restricții vor fi pe noul drum. Unde se va circula doar pe o singură bandă de drum

Autostrada A 10 va fi dată circulației rutiere cu restricții și limitări de viteză în zona alunecării de la Oiejdea, unde se va circula pe o singură bandă pe sens.

În prezent, lotul este asfaltat aproape integral și se mai lucrează la parapeți, marcaje și semnalizarea rutieră. Lotul va fi dat traficului rutier fără recepția finală a lucrărilor, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, când a fost dat circulației lotul 1, urmând ca execuția lucrărilor să fie terminată până la primăvară.

Cu ce autostrăzi se conectează A10. A10 va face circulația pe DN 1 mai rapidă

Autostrada A10 se conectează cu Autostrada Transilvania, A3, Câmpia Turzii – Nădășelu, iar deschiderea acesteia pe cei 70 de kiolmetri, între Sebeș – Turda, va face circulația autovehiculelor mai rapidă decât pe Drumul Național 1. Astfel se va pune capăt coșmarului pe care îl trăiesc în prezent șoferii, mai ales din 2014, când s-a deschis șantierul pentru șoseaua de mare viteză.

”În mod normal, cu puțin chef de muncă din partea antreprenorului și a oficialilor CNAIR, deschiderea traficului poate fi făcută fără probleme la final de noiembrie, cel mai târziu în primele două săptămâni din decembrie, incluzând aici și procedurile de recepție”, transmitea în urmă cu două săptămâni Asociația Pro Infrastructura.

Urmăriți Impact.ro și pe